fbpx

– Я тут працюю зранку до ночі, а ти мені машину ламаєш, – аж заходиться чоловік, – Витягла свої гроші і заплатила! Звідки у мене гроші, якщо я в декреті? А, по-друге, хіба я винна, що двері зламалися?

За моє жито, ще мене й бито. Отак і про мене – за мою доброту я тепер маю купу недоброзичливців.

Наше село далеко від траси, тому добиратися до нього доволі важко. Автобус їздить тричі в день і єдиний вихід – це йти пішки.

Скажу вам відверто, що їхати в автобусі – це ще те задоволення. Всі один на одному і мало хто тобі місце звільнить. Деякі мудрі додумуються до того, що прикидаються, ніби дуже сильно заснули і не бачать, що над ними висить на одній руці старша людина.

Ще одна категорія – це істинні мамусі-бабусі, які кладуть опецькувате чадо біля себе на сидіння і цілу дорогу сваряться, що вони заплатили за місце і їхня дитина має сидіти на кріслі, а не на колінах.

Влітку в автобусі стоїть не лише крик «відкрийте вікно» – «закрийте вікно», а й така курява, що й не відрізниш людей, які поруч і виходиш з повним ротом піску на зубах.

Тому, коли чоловік купив машину – я почувалася просто найщасливішою в світі! Отепер прощавай автобус і привіт комфорт та безпека.

Чоловік наполіг аби й я навчилася їхати, бо коли він буде на роботі, щоб я могла, в разі потреби, поїхати в місто з дітьми.

Я швидко навчилася їздити і дуже часто почала підбирати людей, які йшли в напрямку траси, щоб підвести чи до траси, чи в місто, куди їхала я.

Я вважала свій вчинок нормальним, бо ж сама роки проходила пішки і знаю, як то йти, а ноги ниють. Гроші я не брала, бо ж соромно, адже їду по справах та й людей старших везу часто, то які з них гроші.

Отак я їздила-їздила і доїздилася до того, що поламали мені пасажири дверцята.

Отой окрик:

– Не гримайте дверима, не вдома…

То не просто так, а двері ось так ламаються. І ось я їду додому з дверима, які прив’язала колготами…

Хто зламав двері – я не знаю, бо ж ними треба було добряче погримати, а я дуже багато людей возила туди-сюди, тому не факт, що останній пасажир був винен.

Приїжджаю додому і кажу чоловікові, що так і так – двері зламалися. Той в лемент, бо ж на це треба грошей.

– Я тут працюю зранку до ночі, а ти мені машину ламаєш, – аж заходиться чоловік, – Витягла свої гроші і заплатила!

Звідки у мене гроші, якщо я в декреті? А, по-друге, хіба я винна, що двері зламалися?

– Бо ти звикла ними гримати, як не знаю чим, ніби в трактор сідаєш! Я нормальну машину купив аби потім ще й продати. А ти вже на тисячу доларів мені ціну знизила!

І отак говорив і говорив, що я вже сама знервувалася. Не думаю, що я аж на таку суму нашкодила, але двері треба було приробити.

Влетіла я в копійку добру і вже їхала додому без жодного пасажира.

А далі почалося найцікавіше – люди почали ображатися, що я їх більше не підбираю і починають про це казати моїм батькам!

– А що то ваша Ольга стала така гонорова, що й не стає? Та я такі сумки несу, аж руки до землі, а вона лице відвертає?!

– А чого ти мені, похреснице, не стала, я ж добре бачила. Що ти сама їдеш?

– А чого ти, однокласнице, мене не взяла в машину і я мусила їхати в автобусі, а ми за однією партою 9 років сиділи!

На відповідь, що машина зламалася і мені прийшлося її ремонтувати – нуль реакції, нуль співчуття. Тобто, поки возила – то так мало бути, а тепер не стаю, то я вже дуже погана людина? Я мала їх взяти і крапка.

Чоловік з іншого боку бурчить, бо я його працю не шаную. І отак я між двома вогнями, ні в чоловіка розуміння, ні в людей розуміння.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page