X

Як мама з 34-річним сином до психолога ходила

Записалася на консультацію жінка, припустимо Ольга Андріївна. По телефону вона сказала, що дуже стурбована поведінкою сина, якому вже 34 роки.

Вона пояснила, що син живе в її домі, і останнім часом вона бачила дивацтва в його поведінці.

Ми домовилися про час, на котрий вона навіть не запізнилася, але прийшла в компанії сина. Я, зізнатися, такого не очікував, але Ольга Андріївна з порога заявила:

– Ось він. Зробіть що-небудь з ним.

– Ольго Андріївно, все-таки ви до мене записувалися, давайте з вами спочатку поговоримо, – запропонував я.

Вона обурилась. Як це так, проблема в її сина, а розмовляють з нею?! Все ж вона зайшла до мене в кабінет. Я задав їй набір стандартних запитань, на які вона спочатку відповідала, а потім знову почала говорити, що з нею щось все добре, а ось з сином – біда, з ним, мовляв, і говоріть.

Але Ольга не знала одного правила психологів. Якщо до мене звертається людина і каже, що допомога потрібна чоловікові, брату, синові, дочці, бабусі, то значить, насправді працювати потрібно з тим, хто звернувся.

Я все-такі розговорив Ольгу.

Свого сина Сергія жінка нікуди далеко від себе не відпускала. Хлопчик ходив зі школи відразу додому, хлопець їздив до місцевого інститут і повертався до мами. Одного разу він все ж вирвався місяці на 4 пожити цивільним шлюбом з дівчиною, але пара розлучилася.

– Ну ви ж знаєте, цих сучасних дівчат. Вона взагалі не доглядала за Сергієм, він ходив в НЕ прасованій сорочці, дома суцільний бардак, а готувати вона зовсім не вміла. Ну що це за жінка така?

Ольга Андріївна завадила і професійному зростанню сина:

– А навіщо йому працювати? Я добре заробляю, даю йому гроші на кишенькові витрати, ми не бідуємо, добре їмо. Так, і навіщо йому гроші? Сергій домашній хлопчик, по тусовках не ходить, завжди вдома сидить.

По цій жінці було відразу видно, що тримає вона Сергія під суворим наглядом.

– Були у нього друзі, але з такими друзями, знаєте, і ворогів не треба. Вони чого Сергійка постійно на гулянки кликали? А тому що у нього гроші були завжди, тому що він не пропивав все, як вони. А друзі спочатку прогуляють свої гроші, а потім синові дзвонять, приходь і пригощай. Не треба нам таких друзів.

Ольга Андріївна розповіла, що батько Сергія кинув її, поки вона була вaгітна. Своїх статків, становища в суспільстві, жінка добивалася сама з сином на руках.

– Досить вже мене допитувати. Поговоріть вже з Сергієм.

Вона просто встала і вийшла, а в кабінет зайшов син.

Виглядає він значно молодше за свої роки. На вигляд нагадує студента першокурсника. Тримався прямо, рухався витончено. Мабуть, навчався в якомусь закладі, де особливу увагу приділяють вмінню поводитися під час переговорів.

Я уточнив у Сергія, чи не проти він спілкування на «ти», і ми почали:

– Ти знаєш, навіщо ти тут?

– Зробіть з нею щось, вона мене вже дістала, – помовчавши кілька секунд прошепотів син.

Після розриву з першим чоловіком Ольга ще кілька разів намагалася знайти чоловіка, але припинила спроби, коли Сергію виповнилося 10 років.

– З того часу вона почала гіперопікувати сина, буквально пилинки з нього здувати.

Він розповів, якими були його перші стосунки:

– Мені було 22, їй – 19. Ми вирішили жити разом, але мама все зруйнувала. Вона вимагала, щоб я дзвонив кожен вечір по скайпу і показував порядок в домі, підготовлений на завтра одяг, приготовлену вечерю.

Я не міг повірити своїм вухам, а Сергій продовжував:

– Я вивчився на програміста, хотів піти працювати, але вона мене не пускала. Я навіть з дому без неї вийти не можу, у мене просто немає одного ключа в комплекті.

Читайте також: Одна жінка розлучилася з чоловіком. Через дрібницю. Він не зустрів її в аеропорту. Що вона, маленька, чи що? Можна ж замовити таксі і без проблем доїхати додому. Гроші є

У цей момент до кабінету вривається ураган на ім’я Ольга Андріївна. Виявилося, що вона весь цей час підслуховувала:

– А ну марш на вихід, дивись на нього. Мати йому не така. Досить, поговорив вже вставай і на вихід.

Вона кинула гроші на мій стіл і схопила сина за лікоть. Він приречено глянув на мене, а потім повернувся і покірно вийшов слідом за мамою.

За матеріалами.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

K Nataliya:
Related Post