fbpx

Як навести порядок в житті. Метод «маленького порядку»

Все вийшло з-під контролю і стрімголов покотилося під укіс; буває такий період в житті. Хаос в думках, хаос в подіях; що день прийдешній нам готує – незрозуміло. Швидше за все, нічого хорошого. Тому що хвиля слід за хвилею. І навіть план дій неможливо придумати, настільки все непередбачувано …

Ми не можемо вплинути на об’єктивні події, чи не так? А можливо, варто спробувати? Стародавні філософи вважали, що мікрокосм повторює величезний Космос і пов’язаний з ним. Один чоловік у важких і непередбачуваних обставинах не читав філософів, але робив так: кожен день акуратно голився. Хоча дуже погано себе почував, був слабкий і тривожився за майбутнє. Одягав чисту вигладжену сорочку – у нього тільки одна сорочка тоді була пристойна. І акуратно наливав собі простий суп в тарілку, вечеряв рівно о восьмій годині. Він один раз тільки міг поїсти, у нього грошей майже не було. І заправляв щоранку ліжко старою ковдрою. Але рівно і красиво!

А одна жінка протирала і красиво розставляла скляні фігурки на полиці. Там були звірятка, пташки, квіточки; вона влаштовувала чарівний сад. Все в її житті було тоді розгромлено; все валилося. Вона жила на орендованій квартирі в жаxливих, чесно сказати, умовах. Але на полиці виблискував її чарівний скляний сад, маленький оазис порядку і щастя. Вона впоралася з неприємностями і життєвими бурями. І тепер у неї є справжній сад, в якому панують порядок і гармонія.

Якщо все виходить з-під контролю, якщо налетіла життєва буря і все зносить на своєму шляху, потрібно підтримувати хоча б маленький порядок. Шкарпетки в ящику складіть акуратно, речі в шафі розберіть. Нічого не розкидайте; дуже важливо в такий час все складати і прибирати. Помийте посуд ретельно. Постарайтеся обідати і вечеряти в один і той же час. Протирайте пил ганчіркою … І особливу увагу приділіть своєму одягу; потрібно особливо охайно одягатися і взуття чистити. Підтримуйте свій маленький особистий порядок.

Читайте також: Простий спосіб визначити – добра людина перед нами чи зла

Так ми протистоїмо руйнівному Хаосу. Маленький порядок – це наша маленька особиста боротьба з руйнівними силами і впливами. Хаос – це символ cмepті. Порядок – це Космос, це життя. Мале впливає на велике; а наведення порядку благотворно впливає на мозок. Ми краще протистоїмо стресу і депресії, зберігаємо сили, плануємо дії, навіть в непередбачуваній ситуації. Зберігаючи порядок, ми зберігаємо спокій і сили. Метод «маленького порядку» працює. І, можливо, все ж впливає на зовнішні обставини – хвилі заспокоюються, шторм закінчується …

Автор – Aнна Кіp’янова(психолог)

03/07/2019

You cannot copy content of this page