fbpx

Як отримати міжнародну допомогу пенсіонерам через «Укрпошту» без банківських карток

Пенсіонери та громадяни, які перебувають на окупованих, деокупованих або територіях, де проходять активні бойові дії, а також вразливі категорії населення та внутрішньо переміщені особи, можуть отримати грошову допомогу від міжнародних організацій через відділення “Укрпошти” в рамках проекту «єДопомога».

У пресслужбі компанії пояснили, що для отримання допомоги потрібно зареєструватися на платформі “єДопомога” і при цьому наявність банківського рахунку – не обов’язкова.

Якщо особа не має рахунку у банку при заповненні заяви на сайті потрібно просто вказати про відсутність IBAN і за умови прийняття рішення міжнародною організацією пенсіонери отримають свої грошові кошти у відділеннях “Укрпошти”.

Йдеться про отримання виплат за програмою “єДопомога” від Програми розвитку ООН в Україні, Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України, ЮНІСЕФ, Всесвітньої продовольчої програми ООН та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

В Мінсоцполітики раніше пояснювали, що для міжнародних організацій пріоритетними є незахищені верстви населення, що мають соціальні статуси такі як: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

При цьому заявку на платформі “єДопомога” може залишити будь-яка людина, а от рішення щодо виплат та яким саме категоріям населення допомогти, приймають виключно міжнародні організації.

“Категорія “пенсіонер” в заявці є, але запити від міжнародних організацій на реєстри заявок, як правило, мають декілька критеріїв. Наприклад, це пенсіонер+визначений регіон або інша соціальна категорія.

Для подання заявки на отримання такої допомоги потрібно зайти на платформу єДопомога за адресою. Обрати напрям “Виплати від міжнародних організацій” і далі заповнити заявку.

Фото: Еспресо.

07/28/2022

You cannot copy content of this page