fbpx

Як позбутися комарів на дачі: 7 способів провести час надворі з задоволенням, а не відганяючи комарів

У літні місяці комарі можуть завдати чимало клопоту.

Існує безліч різних ефективних засобів для боротьби з цими комахами, проте багато хто побоюється використовувати їх в зв’язку з поширеною думкою про те, що вони шкідливі. Крім того, існує інформація про побічні ефекти деяких компонентів, що входять до їх складу.

Існують і більш безпечні методи і засоби для боротьби з дратівливими комахами. Серед них – різні ефірні масла, що відлякують комарів, а також деякі види рослин і квітів.

За матеріалами – nv.ua.

Ось 7 креативних лайфхакыв, які допоможуть позбутися надокучливих комах без застосування небезпечних спреїв, паличок, кремів та інших засобів від комарів.

1. Квітучий сад

Лимонник, цитронелла і лаванда допоможуть позбутися від комарів. Посадивши ці ароматні рослини в своєму саду або розмістивши їх на балконі будинку, можна відлякати надокучливих комах.

2. Дифузор

Почніть боротьбу з комарами, розмістивши в будинку або на дачі дифузор – пристрій для розпилення аромамасла в повітрі, який перетворює ефірну олію в мікрочастинки, зберігаючи їх у повітрі протягом декількох годин. Такий пристрій не тільки освіжить повітря, але і прожене геть дратівливих комарів. Рекомендується використовувати ефірну олію лемонграсу, яке є ефективним протимоскітним засобом.

3. Прийміть ванну

Замість того, щоб наносити на шкіру протимоскітні креми і спреї, прийміть ванну з декількома краплями масла цитронелли, яке не тільки віджене від вас комарів, але і омолодить, підтягне шкіру, а також позбавить від втоми. Крім того, цитронелла вважається хорошим антисептиком.

4. Розпаліть багаття

Багаття відлякує комах. Ще краще працює аромат шавлії. Якщо додати шавлію в багаття, у комах не буде шансу.

5. Пакет з водою

Поліетиленові пакети з водою, розвішані в кімнаті, повиганяють не тільки комарів, але й мух. Секрет цього незвичайного способу, який прийшов з Латинської Америки, в тому, що, пролітаючи повз пакети з водою, комахи бачать простір кімнати спотвореним завдяки відображенню води. Це їх відлякує, і вони тікають з приміщення.

6. Аромати для білизни

Експерти також рекомендують використовувати ароматні антистатичні листочки для білизни, або арома-саше для гардеробу. Вони дозволять не тільки прогнати комах з дому, але і будуть відлякувати їх від одягу.

Читайте також: Як відігнати від дачної ділянки комарів: 9 рослин, яких вони бояться, як вогню

7. Їжте більше часнику

Ефективним в боротьбі з комарами є і часник. Їх відлякає не тільки часниковий запах з рота, але і речовини, що входять до його складу, які виділяються разом з потом людини. Зовсім не обов’язково їсти часникові страви, в якості альтернативи можна використовувати часник в таблетках, який позбавить від неприємного запаху з рота, але в той же час буде відлякувати комарів, а також кліщів.

You cannot copy content of this page