fbpx

Як правильно мити волосся, щоб воно довше залишалося чистим і об’ємним. Поради від знаменитого паризького колориста

Поради від знаменитого паризького колориста, який знає, як надати волоссю небувалий об’єм і блиск.

Крок перший

Розчешіть волосся, щоб це було легше зробити після миття. Крістоф Робін радить спочатку розчісувати кінчики, а потім вже коріння волосся.

Крок другий

Нанесіть на кінчики яке-яку натуральну олію для волосся і знову розчешіть його. Добре підійде чисте мигдальна або арганова олія. В ідеалі потрібно залишити її на волоссі на всю ніч, але можна обмежитися і 15 хвилинами. Крістоф не рекомендує використовувати кондиціонер, так як він робить важчим волосся.

Крок третій

Використовуйте шампунь, який підходить для вашого типу волосся.

Колорист зауважив, що фарбоване волосся краще мити безсульфатним шампунем. А шампунь з сульфатами можна використовувати тим, у кого нефарбоване волосся і жирні корені. Власницям кучерявих шевелюр замість шампуню варто придивитися до очищаючих кондиціонерів, так як таке волосся схильне до сухості.

На думку Крістофа Робіна, багато жінок використовують занадто багато продукту. «Приблизно чайної ложки шампуню буде достатньо», – зазначає він. Спініть шампунь і втирайте його пальцями (НЕ нігтями) в корені волосся, не зачіпаючи кінчики. Голову потрібно опустити для додання об’єму волоссю і поліпшення кpoвообігу.

Крок четвертий

Ретельно змийте шампунь. «Насправді багато з нас приділяють цьому процесу недостатньо часу і не змивають миючий засіб повністю, – каже Крістоф. – Волосся повинно скрипіти від чистоти».

Крок п’ятий

Якщо хочете використовувати кондиціонер, то наносьте його тільки на кінчики. Крістоф Робін рекомендує один раз в тиждень використовувати маску для волосся глибокого кондиціонування. Підбирайте маску в залежності від типу волосся.

Крок шостий

Не розчісуйте мокре волосся, так як це псує його структуру. Ось як радить сушити волосся колорист: «Опустіть голову і швидкими рухами як би ударяйте по волоссю рушником з обох сторін». Це не тільки полегшить розчісування, а й додасть об’єм.

Читайте також: Гірчиця + цукор – i ваше волосся нe впiзнати!

Бонус

Крістоф Робін і сам визнає, що його метод миття волосся – процес досить довгий. Але якщо все зробити правильно, то і мити голову доведеться рідше: два рази на тиждень буде достатньо.

Не переборщіть з сухим шампунем. Він не замінить вам повноцінного миття волосся. Замість цього при крайній необхідності розпорошите на жирне коріння трохи оцтового розчину (п’ять крапель яблучного оцту на 100 г води). На відміну від сухого шампуню, він не залишає слідів і доглядає за шкірою голови.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page