fbpx

Як приготувати домашній майонез: виходить смачний, густий і не слоїться

Мало хто читає склад магазинного майонезу, а хто читає, але все одно купує – розуміє, яку хімію несе додому. Ніякої користі в цьому майонезі нема, а от шкода значна. Тому я намагаюсь якнайчастіше заміняти його домашнім майонезом, рецептом якого і хочу поділитися, пише Мандаринка.

Майонез виходить дуже густий, не розшаровується!

Складові:

  • одне яйце;
  • 250 мл соняшникової олії;
  • одна чайна ложка цукру;
  • третина чайної ложки солі;
  • одна столова ложка лимонного соку;
  • за бажанням спеції;

Приготування:

  1. Соняшникову олія наливаємо відразу в ту баночку, в якій буде зберігатися майонез. Справа в тому, що він вийде густий, буде липнути до ложки і перекладати його в інший посуд буде клопітно. Нехай це буде півлітрова скляна баночка. Масло можна відміряти вагами, а можна на око налити стільки, скільки показано на фотографії – велика точність не потрібна.
  2. Насипаємо в баночку з маслом сіль.
  3. Туди ж слідом за сіллю відправляємо цукор.
  4. У тарілочку вичавлюємо лимон (руками, звичайно, по півлимона). Якщо робити це не над баночкою, а над тарілкою, буде зручніше прибрати кісточки.
  5. З тарілочки лимонний сік зливаємо в банку.
  6. Потім розбиваємо над баночкою яйце. Важливо, щоб при цій процедурі жовток залишився цілим.
  7. Занурюємо блендер в банку, стежачи за тим, щоб жовток потрапив всередину вінчика, і щільно притискаємо вінчик до дна баночки. Збивати будемо не масло, а саме жовток! Якщо збивати масло, подаючи жовток поступово, то майонез не загусне.
  8. Починаємо збивати. З вінчика відразу ж почне йти густою масою білий майонез. Щоб дати доступ маслу, час від часу піднімаємо вінчик. Перемішуючи, збиваємо одну-дві хвилини. Очищаємо вінчик. І подаємо готовий продукт.

Читайте також: “Гомельська котлета” – найсмачніша котлета, яка з’являлась на вашому столі!

Ось він – чудовий, ароматний, білий-білий саморобний майонез.

Смачного!

You cannot copy content of this page