fbpx

Як стерилізувати банки в домашніх умовах, в каструлі, пароварці, мікрохвильовці, духовці

Стерилізуємо банки в домашніх умовах

1. Для консервації вибирайте банки без тріщин, сколів та інших дефектів. Кришки повинні бути рівними, без іржі і пошкоджень, з новими гумками. Кришки повинні ідеально підходити до банок.

2. Стерилізація парою в каструлі.

Велику каструлю наповніть водою і поставте на плиту. Зверху покладіть підставку під банки (решітку з духовки, металеве сито). На підставку поставте банки, коли вода закипить, вона буде обдавати парою банки. Процедура повинна тривати не менше 15 хвилин.

3. Стерилізація шляхом кип’ятіння.

Можна стерилізувати безпосередньо у воді. Візьміть велику каструлю, на дно покладіть дерев’яну дощечку, поставте банки і залийте водою так, щоб вони були повністю сховані. Бажано, щоб банки при кип’ятінні не стикалися, можна прокласти між ними тканину. Доведіть воду до кипіння і кип’ятіть протягом 15 хвилин. Банки з води потрібно діставати відразу, поки вони не встигли охолонути.

4. Стерилізація в пароварці.

Якщо у вас є пароварка досить великого розміру, можна просто і швидко простерилізувати банки в ній. Завантажте в пароварку миті банки дном вгору і включіть режим варіння на 15 хвилин.

5. Стерилізація в мікрохвильовці.

По суті, це теж стерилізація парою. Наливаєте на дно банок приблизно 1 см води, ставите їх в мікрохвильовку на 2-3 хвилини при потужності 700-800 ватів. Вода закипить, і пара, що утворилася простерилізує банки.

… І ще кілька порад як стерилізувати банки

6. Стерилізація в духовці.

Також можна стерилізувати банки в духовці. Помивши тару, поставте її в духовку, не витираючи. Виставте температуру духовки на 160 градусів і нагрівайте банки, поки вони повністю не висохнуть.

Читайте також: Пробуючи солоні огірки у всіх, хто не знає цього рецепта, ні разу не їла смачніших! Рецепт , яким користуюся вже 20 років

7. Кришки стерилізують безпосередньо перед закорковуванням. Всі перераховані вище способи (за винятком мікрохвильовки) стерилізації підходять і для кришок.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page