fbpx

Як збирають журавлину? Виявляється, тут не все так просто

Про користь такої смачної і корисної ягоди, як журавлина, знають всі. Але як її насправді збирають, здогадуються далеко не всі. Коли настає холодна осінь і ягоди підмерзають, люди ходять за журавлиною в болотисту місцевість.Ягоди дрібні і ростуть біля самої землі, поки їх збереш, буде хворіти і спина, і ноги. А якщо ягода ще не підмерзла, то її просто неможливо зібрати. Джерело

Але ось в магазинах журавлини хоч греблю гати і не тільки в свіжому вигляді, а й у формі різних консервацій, і в складі солодощів. І хто ж її збирає? Скільки ж це треба працівників!

Читайте також: Батьки, НІКОЛИ не викидайте молочні зубки своєї дитини. Одного разу вони можуть врятувати їй життя

. Збір журавлини давно механізований, і цей процес дивує!

Перш ніж зібрати журавлину, її вирощують на спеціальних плантаціях – чеках. Поля з усіх боків оточені земляними брустверами, які утримують воду всередині чека.

Коли журавлина дозріває, в ній утворюються порожнечі. Ягода стає легкою і сама спливає на поверхню. Щоб зібрати її, чеки заповнюють водою, приблизно на 50 сантиметрів у висоту. Потім воду збиває спеціальний комбайн.

Так ягоди журавлини відокремлюються від стебел.

Журавлину зганяють тралом в одну сторону і дістають ягоди.

Хоча не вся журавлина збирається подібним способом. Елітні сорти потрібно збирати руками. Для збору журавлини з 1 гектара потрібно 60 робочих. Зберігається така ягода набагато довше, ніж зібрана механізованим способом.

Такий стоїть інформацією можна не поділитися. Розкажіть про це в соціальних мережах своїм друзям, їм буде цікаво!

 

You cannot copy content of this page