fbpx

Як змусити Wi-Fi “ловитись” навіть у найвіддаленішій кімнаті: 6 секретів

Бездротова передача даних по Wi-Fi стала одним з найбільш важливих досягнень в області інформаційних технологій. У всякому разі, коли мова заходить про забезпечення ними широких мас людей. На жаль, у бездротових мереж Wi-Fi є два мінуси.

Перший – це низька швидкість передачі даних.

Другий – це нестабільний і слабкий сигнал. Вирішити проблему можна «проставивши» пyва другу-айтішнику або ж спробувати зробити все самостійно, попередньо ознайомившись з азами питання, пише Novate.

1. У ногу з часом

Перше і найголовніше, що потрібно зробити на щасливому шляху до швидкого і стабільного Wi-Fi в своєму будинку (або на робочому місці), переконатися, що в приміщенні встановлено сучасний маршрутизатор (роутер). Сьогодні технології розвиваються особливо швидко. Якщо обладнання встановлювалося 5 і більше років тому, то сьогодні воно вже є глибоко застарілим і потребує заміни.

Висновок: оновлюйте обладнання своєчасно.

2. Стіни і перегородки

У цей «складно» повірити, але в більшості випадків передачі сигналу в першу чергу заважають стіни і інші перегородки в приміщенні. Ситуація може значно ускладнитися в тому випадку, якщо в приміщенні є будь-яка екрануюча система з використанням металу. Акваріум, дзеркало і навіть металева статуетка можуть стати серйозною перешкодою на шляху передачі сигналу Wi-Fi.

Висновок: знайти оптимальну точку для установки обладнання в приміщенні.

3. Канал зв’язку

Напевно доводилося звертати увагу на те, що крім вашого сигналу, в приміщенні є ще й інші. Це ознака того, що ваш роутер використовує той ж самий канал для передачі сигналу, що і пристрої сусідів. В цьому немає нічого доброго. Якщо на одному каналі знаходиться занадто багато сигналів, то швидкість передачі буде падати. Це хороший привід для того, щоб вказати в налаштуваннях маршрутизатора іншу «доріжку», яка буде використовуватися пристроєм за замовчуванням.

Висновок: знайти найбільш вільний канал для передачі сигналу і перевести свій маршрутизатор на нього.

4. Сучасна антена

У народі є величезна кількість любителів зробити для маршрутизатора кустарну антену або посилити вже наявну за допомогою дроту, фольги, жерсті. Насправді куди краще просто піти і купити сучасну, більш потужну антену. Стандартне обладнання такого роду має посилення всього 2 dBi. Представлений на ринку асортимент дозволить без особливих зусиль знайти антену з посиленням 10-20 dBi. Чи потрібно говорити про те, що така антенна ще й краще виглядати буде, ніж щось безглузде з «шапочкою з фольги»?

Висновок: чим потужніша антена – тим краще.

5. Одна добре, а три краще

Без антени роутер працювати точно не буде. При цьому деякі сучасні передавачі комплектуються відразу парою антен! Чи потрібно говорити, що подібний підхід до справи дозволяє значно поліпшити якість і швидкість передачі даних по Wi-Fi? Деяке обладнання також дозволяє встановлювати три і навіть більше трьох антен. Таке рішення здається непоганим. Таким воно здебільшого і є, ось тільки якщо доведеться міняти антени, то заміна двох і більше з очевидних причин – це набагато більші фінансові витрати. Альтернативою приросту числа антен на роутері є установка в приміщенні додаткової точки (а краще точок) роздачі сигналу. Благо коштує «ретрансляція» (повторювач) приблизно, як дешевий роутер.

Висновок: організуйте в приміщенні додаткові точки передачі сигналу.

6. Краще кабелем

Іноді, що з роутером не роби, які антени не став, а домогтися потрібної швидкості інтернет-зв’язку по Wi-Fi все одно не виходить. Як правило, таке відбувається через відповідне планування квартири і тут вже нічого більше не поробиш. Якщо мова йде про необхідність досягати дійсно високої швидкості передачі даних, наприклад для роботи, в тому числі з мультимедіа, то кращим варіантом у такій ситуації буде повернення до старого-доброго проводу.

Висновок: в деяких випадках буде краще скористатися кабелем

You cannot copy content of this page