fbpx

Як звичайний кухонний рушник може спровокувати харчове отрyєння

Кухонний рушник — незамінна на кухні річ. Найчастіше він висить поруч із раковиною або холодильником, і іноді його використовують не лише для витирання рук, але і для посуду, стола і табуреток. А як часто ви перете рушники? За матеріалами Велика Епоха

У епоху, коли багато хто стурбований нераціональним використанням паперу, чимало людей повертається до рушників із тканини. Їх можна багато разів прати, що досить зручно і економічно. Однак нові дослідження показують, що така зручність пов’язана із загрозою харчового отрyєння.

Читайте також: Пост, який розбурхав мережу. Українка яка проживає у Франції розповідає, в чому різниця між нашими жінками і француженками

Дослідники з Університету Маврикія вивчили 100 кухонних рушників, які використовувалися протягом місяця. Приблизно на половині із зібраних рушників було виявлено різні бактерії, у тому числі E. сoli (кuшкову паличку).

Бактерії найчастіше зустрічалися на тих рушниках, які використовувалися для багатьох цілей, наприклад для витирання рук, посуду, очищення поверхонь і в якості підставки під гаряче. Особливо багато бактерій було на вологих рушниках, а також рушниках із великих сімей і будинків, де часто їли м’ясо.

Той факт, що бактерії швидко розмножуються на кухні — місці, де готують їжу, не викликає здивувань. Щоб запобігти поширенню мікробів, експерти пропонують частіше змінювати рушники для посуду та добре їх прати.

Деякі радять замінювати рушники щодня або принаймні раз на тиждень. Якщо ви витираєте ними стіл або готуєте м’ясо — замінюйте рушники частіше. Періть їх в гарячій воді і сушіть за високої температури. Перед використанням дайте тканині повністю висохнути, щоб не дати мікробам поширюватися.

Часто мийте й витирайте руки під час роботи на кухні, особливо після обробки сирого м’яса та яєць, а також після викидання сміття.

You cannot copy content of this page