fbpx

Якби Надія тоді підійнялась на поверх ліфтом, то нічого того б не почула і її життя і відношення не змінились. Але того дня на шостий поверх вона зайшла пішки. І дізналась все

Якби Надія тоді підійнялась на поверх ліфтом, то нічого того б не почула і її життя і відношення не змінились. Але того дня на шостий поверх вона зайшла пішки. І дізналась все.

– Я абсолютно випадково це почула! – розповідає 35-річна Надія. – Прийшла раніше, ніж повинна була. Зазвичай, коли ліфт зупиняється на поверсі, в квартиру це чути. Але тиждень тому я вирішила ходити до себе на шостий поверх пішки, типу спорту такого. Валентина про це, природно, не знала. Піднялася, підходжу до квартири, шукаю в сумці ключ, і чую, що Валя, мабуть у коридорчику біля вхідних дверей з кимось розмовляє.

Валентина – жінка, яка приходить до Надії два рази на тиждень прибирати її трикімнатну квартиру, і робить це ну дуже добре.

Ще зовсім недавно Надя просто нахвалитися своєю помічницею не могла – і акуратна вона, і педантична, і відповідальна, і чесна. Працює швидко, прибирає ретельно, з розмовами не лізе, не запізнюється, робить і говорить усе чітко і гарно.

Валентина працює з Надією вже чотири роки, тому Надя може запросто залишити її одну в квартирі і піти у справах. Більш того, у Валентини вже і ключі є – по четвергах Надія на роботі, і домробітниця приходить і йде, сама відчиняє і замикає потім квартиру.

Власне, в четвер Надія і почула розмову Валентини по телефону з якоюсь приятелькою, повернувшись додому в позаурочний час.

Стоячи за дверима, Надя почула про себе багато нового. Не особливо добираючи слів, Валентина обговорювала і Надію і усю її сім’ю.

– За три дні такий бруд розведуть! Хоч лопатою греби. Невже так тяжко підняти п’яту точку і хоч для вигляду прибрати. Свині, справжні свині!

Надія місця собі не знаходить. Вона завжди вважала, що у них з Валентиною прекрасні відносини. Валі живеться непросто, вона одна виховує двох дітей, і Надія дуже їй співчувала. Не раз входила в положення, передавала Валентині хороші речі – одяг, взуття, іграшки для дітей. До свят робила хороші подарунки, а ще, збільшила оплату – що й казати, працює Валя чудово.

Валя в очі посміхалася, дякувала, навіть сказала, що за кілька днів на місяць роботи хатньою робітницею у Надії у неї виходить практично друга зарплатня – гроші, які можна порівняти з тими, які вона отримує на основному місці роботи.

– А я її ще своїй мамі активно сватала! – розповідає Надія. – рекламувала щосили! Мовляв, відповідальна, сумлінна, не балакуча. Ага!

– А, що мама?

– Мама категорично відмовилася відразу, ще коли у нас з нею розмова була пару років тому. Каже, поки на ногах, буду свою квартиру прибирати сама, чужої людини не впущу ні за що. Не хочу, каже, щоб мене хтось ненавидів і обговорював, а будь-яка хатня робітниця обов’язково буде це робити. Я ще над нею сміялася, уявляєш? Валю свою приводила в приклад. Вона ні за що, мовляв не буде так робити!

 Того разу Надія навшпиньки спустилася пішки вниз, викликала ліфт, і вже на ньому приїхала на свій поверх. За дверима була тиша. Валентина, ввічлива і усміхнена, як зазвичай, натирала дзеркало в коридорі. Якби дві хвилини тому Надія своїми вухами не чула її реплік, ні за що б не повірила в таке.

– І що ти зробила? Сказала їй щось?

– Поки нічого. Розплатилася, проводила, як зазвичай. Не знаю, як бути. Мамі подзвонила, кажу, знаєш, а ти була права! Треба з Валентиною, напевно, розлучатися. А мама каже – а навіщо прощатись? Сама ж ти лад наводити щодня не станеш, звикла вже до хорошого. А іншу помічницю будеш шукати – так це шило на мило міняти. Вони всі однакові! Всі будуть обговорювати і засуджувати, ніхто із задоволенням і радістю не буде вимивати чужу сантехніку.

– Хм. Цікава думка.

– Та вже. Каже, ця хоч лад наводить гарно, плюс вже перевірена людина. Чесна і охайна. А нова – її, по-перше, ще знайти треба, а по-друге – чи буде вона працювати хоча б не гірше? Не факт.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото – firestock.

You cannot copy content of this page