fbpx

Які родзинки найкраще обрати для пасок і салатів, а які краще навіть не чіпати

Наші предки ласували солодким задовго до того, як навчилися видобувати цукор. У жарких і сонячних країнах біля екватора ще тисячу років тому знали, який смачний і корисний сушений виноград. Згодом цей сухофрукт став настільки популярний, що тепер його додають буквально в усе: напої, м’ясні страви, салати і випічку.   Джерело

Серед великої кількості сортів і виробників дуже просто загубитися, томупідказуємо вам, як вибрати родзинки, які точно будуть найвищої якості.

Читайте також: ДОМАШНІЙ КВАС, вже через 6 годин. Готую не один рік, від бочкового не відрізнити

Користь родзинок і  смак безпосередньо залежать від способу сушіння, обробки і зберігання. При правильному виборі продукту ви отримаєте ряд бонусів у вигляді натуральності, великої кількості калію (до 21% в 100 г продукту), міді (до 16%), клітковини, марганцю, фосфору і вітаміну В6. Жменя родзинок в день налагодить кислотно-лужний баланс, зміцнить імунітет і кiстки, знизить рівень шкідливого хoлестерину і розжене обмін речовин. Як знайти такi родзинки?

Темнi родзинки краще світлих

Вся справа в технології обробки. Після сушіння будь-який виноград темніє: і світлих, і темних сортів. Щоб зробити родзинки красивого золотистого кольору, виробник вдається до обробки сірчстим ангідридом. Справжі родзинки можуть мати хіба що темно-карамельний колір, а також темно-синій і чорний. Темні сорти винограду містять більше корисних речовин.

Дуже рідко можна зустріти червоні родзинки, які виробляють з рожевих сортів.

Зовнішній вигляд – це ще не все

Пробувати родзинки можна не тільки на смак (але це теж варто зробити), а також на дотик і навіть звук. Ось список якостей по-справжньому гарних родзинок.

  • На дотик він повинні бути пружними – НЕ млявим і не твердим.
  • Ніяких явних пошкоджень, наявність хвостика бажано. Якщо є хвостик, значить, виноград не обробляли механічно додатково і він містить більше поживних речовин.
  • Переконавшись, що на дотик і вид продукт вас влаштовує, підкиньте родзинки: якщо ягідка впала з легким стуком і залишилася на місці, значить, можна брати. Якщо ж впала беззвучно або відскочила, значить, не пройшла перевірку на щільність.

як вибрати сухофрукти

На смак родзинки можуть бути найрізноманітнішим, але чого точно бути не повинно – димного і хімічного присмаку.

Сушені ягоди винограду – матові, що не липнуть одна до одної.

І нарешті, останнє: розітріть сушену виноградинку між пальців. Так ви зможете перевірити, чи є всередині паразити, а саме личинки фруктової молі.

родзинки на ринку

Отже, ви вибрали кращі родзинки з усіх доступних. Однак пам’ятайте про те, що ніколи не можна знати напевно, де і як їх обробляли. Замочіть родзинки в теплій воді на 30-40 хвилин перед вживанням, щоб позбутися від можливих залишків сульфітного нальоту, каустичної соди (для швидкого дозрівання) і пилу. Якщо хочете додати родзинки в салат, розмочений він підходить набагато краще. Якщо вам потрібен сухий продукт, відкиньте його на друшляк і викладіть на паперовий рушник до повного висихання.

родзинки Лайфхак

Ізюм може стати тим самим компонентом, який додасть випічці благородної кислинки, а овочевому асорті – солодкісті. Одна з корисних властивостей родзинок в тому, що вщони дуже поживні! Їх калорійність велика (300 ккал на 100 г), але вони добре засвоюється, тому спортсмени і прихильники здорового харчування використовують його в якості перекусу.

І останнє: якщо вам потрібні родзинки без кісточок, шукайте ті, що зроблені з кишмишу, – вони невеликі, і мають карамельний колір. Уміння підбирати хороші продукти приходить з досвідом, але іноді можна просто дізнатися про це зі статті. Якщо ця інформація здається вам корисною, поділіться нею з іншими!

You cannot copy content of this page