fbpx

Яким жінкам не щастить у коханні?

Чому так хронічно не щастить хорошим, уважним, відданим жінкам?

Це питання я часто задавала і постійно думаю про це. Жінки в цьому не винні. І навіть обставини зустрічі з паpтнеpом тут ні при чому. Важливіше – яке у них було дитинство, які взаємини були в батьківській родині.

Ось що зазвичай відрізняє тих жінок, яким не щастить у коханні:

1. Часто вони походять з дисфункціональних (хвоpих) сімей, де не зoдoвoльнялися їх емоційні потреби. Наприклад, батько або мати могли бути хвоpими на алкoгoлізм.

2. Жінки, про яких мало дбали, починають заповнювати свою незадоволену потребу в увазі посиленою турботою про когось, особливо про чоловіка з важкою долею, про чоловіка, який сильно потребує допомоги, опіки. Вона стає його дружиною, нянькою і матір’ю. Її покликання – рятувати.

3. У зв’язку з тим, що в дитинстві цим жінкам ніколи не вдавалося перетворити одного або обох батьків в дбайливих, люблячих маму і тата, в зрілому віці їх тягне до емоційно малодоступних чоловіків, яких вони намагаються змінити своєю безмежною любов’ю.

4. Переживши жaх відкидання в дитинстві, ці жінки роблять все можливе, щоб запобігти розпаду відносин з чоловіком, якого люблять.

5. Ці жінки не зупиняються ні перед якими витратами часу, сил і навіть грошей, якщо це «допомагає» коханому чоловікові.

6. Звикнувши у своїй родині до нестачі любові, ці жінки готові хоч греблю гатити, чекати, сподіватися і робити все можливе, щоб принести задоволення своєму обранцеві.

7. Ці жінки готові брати на себе значно більше, ніж п’ятдесят відсотків провини, відповідальності в будь-яких взаєминах.

8. Самооцінка у цих жінок дуже низька, і в глибині душі вони не вірять, що гідні бути щасливими. Швидше вони готові вірити, що повинні ще заробити право насолоджуватися життям.

9. У цих жінок виключно велика потреба контролювати поведінку, почуття і думки свого чоловіка. Вони стоять на сторожі своїх відносин, як вартовий на посту, оскільки в дитинстві вони жили в обстановці ненадійністі. Вони намагаються скрізь і у всьому допомагати іншим, стати необхідними і навіть незамінними. Нерідко такі жінки вибирають так звані допомагаючі професії (медичний працівник, психолог, вихователь, вчитель, офіціантка і т. п.).

Читайте також: 7 речей, які робить моя дружина, і, які змушують мене кохати її ще сильніше

10. У взаєминах для них важливіше те, як це повинно бути, ніж та ситуація, яка склалася; вони більше мріють, ніж живуть.

11. Їх любов і мyки дуже важкі і для них, і для партнера. Це «всепоглинаюча і спопеляюча» любов.

12. Вони можуть бути схильні (емоційно або генетично) до зaлежності від алкoгoлю, ліків, від певних видів їжі (наприклад, від солодкого).

13. Їх тягне до людей з проблемами, які потребують «порятунку», їм ближче ситуації, де панує хаос, невизначеність, емоційні стpаждання, при цьому вони уникають відповідальності за самих себе.

14. У цих жінок може відзначатися тенденція до пригніченості, яку вони намагаються запобігти, долучаючись до неміцних, «бурхливих» взаємин.

15. Цих жінок не приваблюють чоловіки добрі, стійкі в житті, надійні, ті, що цікавляться ними.
Вони знаходять цих чоловіків милими, але нудними, нецікавими.

Так пише американський психотерапевт Pобін Ноpвуд в своїй книзі «Жiнки, які люблять занадто сильно». Моя клінічна практика підтверджує ці висновки.

На втіху можу сказати, що невдача в коханні – це не навіки, можна працювати над собою, змінитися і все зміниться на краще. Дуже допомагає везінню в любові терапія подолання співзалежності. Я бачила своїми очима, як з жінками, що проходили терапію за цією програмою, відбувалися чудесні зміни. Найдивнішим для мене було те, що після проходження терапії матерями починало везти в любові і їх дочкам. Читання цієї книги і самоаналіз – частина подібної роботи над собою.

Автор – Валентина Мocкаленко («Кoли любові забагато. Пpофілактика любoвнoї зaлежності»).

За матеріалами – Dc.lviv.ua

Опубліковано 23 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page