fbpx

З певного часу я ці сімейні свята ледве висиджую. Особливо якщо вони за участю улюблених родичів мого чоловіка.

Сьогодні у нас чергове свято. День народження сестри чоловіка.

З певного часу я ці сімейні свята ледве висиджую. Особливо якщо вони за участю улюблених родичів мого чоловіка.

Вся справа в тому, що я не працюю. Вже майже п’ять років

Раніше я працювала, як і всі люди, в офісі з 9.00 до 18.00. Стажу у мене майже 15 років. І в один прекрасний день зрозуміла, що втомилася. Дитина, готування, прибирання на мені. З якого дива я ще й повинна працювати.

Сказала про це родичам прямо. Я втомилася. Я йду. З роботи.

Панікувати намагалися все. Навіть моя мама, здавалося б порадій за доню. Але ні старого гарту людина вона твердила мені: «Схаменися. У сім’ї повинні працювати двоє. А якщо з чоловіком щось трапиться. А якщо він тебе покине» і тд. і т.п. Не допомагало навіть те, що чоловік їй говорив: «Люблю Вашу доньку – готовий утримувати її вічно».

Але мама  моя змирилася з часом. Куди їй подітися.

А ось з родичами чоловіка було складніше. Коситися почали на мене практично відразу. Поведінки моєї не розуміли. І грубо кажучи не схвалювали.

Здавалося б яка Вам різниця взагалі. Я у вас нічого не прошу. Але при кожному зручному і незручному випадку вони починали задавати мені питання. Заходили, як їм здавалося здалеку. Починали жаліти мого чоловіка: «Митя бідний один працює втомлюється». Начебто якщо б я теж працювала, Митя втомлювався б трішки менше.

Далі починалися питання від бабусі чоловіка: «А ти збираєшся виходити на роботу». Я абсолютно спокійно: «Ні, не збираюся». Бачу, що бабка починає заводиться: «Вам не вистачає грошей».

Я: «Нам на все вистачає». Бабка: «Подумай про дитину, її ще в інститут віддавати. Ти знаєш скільки коштує семестр? ». Я: «У мене є чоловік, він про все подумає».

На цьому місці бабку починає ковбасити.

Що найцікавіше, у всіх цих жінок – моєї мами, матері чоловіка і бабки, втрачене здоров’я на роботі. З якого дива я маю йти їхнім шляхом. Не розумію.

При чому навряд чи вони шкодують свого чоловіка, зятя, онука і сина. Їм це просто не зрозуміло, як це жінка не працює. З чого це. Всі працюють і ти працюй. Чи я не права?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page