fbpx

З’явився текст змін, які Президент Петро Порошенко пропонує внести до Конституції України

4 вересня на сайті Верховної Ради з’явився текст змін, які Президент Петро Порошенко пропонує внести до Конституції України.

Рада оприлюднила текст змін до Конституції. Текст законопроекту №9037.

Читайте також: Викрито схему розкрадання тисяч гектарів особливо цінних земель під Києвом

“Пропонована законодавча ініціатива має намір внести необхідні зміни до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави”, – йдеться в пояснювальній записці.

Також пропонують зафіксувати в Конституції і європейську ідентичність українського народу.

У статті 85 пропонують визначити, що до повноважень Верховної Ради належить “визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Статтю 102 запропоновано доповнити положенням, що “президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Стаття 116 доповнюється новим пунктом, згідно з яким Кабінет Міністрів “забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Для внесення змін у Конституцію необхідно мінімум 300 голосів у парламенті.

Джерело

You cannot copy content of this page