fbpx

– Забирайте вашу доньку назад! – Сват зі свахою стояли в коридорі, і проходити в кімнату не збиралися. Обличчя їх були рішучі і суворі

– Дозвольте, але ж, здається, ваш син і наша донька тепер законне подружжя. – Михайло намагався бути ввічливим. – І лізти в їхні сімейні справи ми з вами не повинні. Якщо у них щось не так, самі розберуться. Тим більше, живуть вони окремо.

– Знаєте що… – У розмову влізла сваха. – Ми свого сина женили не для того, щоб він забув про все на світі.

Михайло з дружиною Тетяною здивовано переглянулися, потім знову звернули свій погляд на цих родичів.

– І для чого ви його одружили? – посміхнувшись, запитав Михайло.

– Невже не зрозуміло? Щоб йому було не так нудно! – вигукнула сваха. – Ваня у нас вундеркінд з дитинства! Він постійно в науці, постійно в книгах. Хлопчику потрібно було якось урізноманітнити життя. Ось ми і подумали, що дружина в цьому плані дуже навіть підходить. Але у них зайшло все занадто далеко.

– У них все добре! – посміхнулася на ці слова Тетяна.

– Що ви розумієте в житті?! – завелася ще сильніше сваха. – Йому пророкували, що він може стати другим Ньютоном. І раптом замість того, щоб далі продовжувати посилено займатися наукою, він кидає роботу в лабораторії і присвячує себе повністю сімейному життю.

– Це тимчасово, запевняю вас, – знову посміхнулася Тетяна. – Медовий місяць. Невже ви не пам’ятаєте свій медовий місяць?

– Який ще місяць? – вже заверещала сваха. – У хлопчика було все розписано! Складено бізнес-план на все життя. Спочатку університетська лабораторія, потім робота в Німеччині, потім Америка. А вчора він заявляє – у нас буде дитина, і тому я ні в який закордон не їду! Ваша донька дуже погано на нього впливає.

Михайло з Тетяною, почувши про майбутнього онука, навіть підстрибнули і кинулися один одному в обійми.

Наобнімавшісь, Михайло добродушно подивився на гостей.

– А може, замість того, щоб нісенітниці молоти, пройдете в дім? Ми стіл накриємо, вип’ємо за майбутнього онука… Чи внучку. Радість же яка!

– Ви що, нас не чуєте? – насупився сват. – У нас всі плани руйнуються.

– Чуємо, чуємо, – насупився у відповідь і Михайло. – У вас, може, і руйнуються… Але, от що я вам скажу, дорогі мої родичі, не хочете пити за онуків – ваша справа. Але якщо ви почнете життя нашим дітям ламати, я вам власноруч ваші ломалки відірву. А зятя свого, вашого Ваню, якщо ви не вгамуєтеся зі своїм бізнес-планом, я його на екскаваторника переконаю вивчитися. Я з ним розмовляв по душах, він, виявляється, в дитинстві мріяв на екскаваторі працювати, а не ваші підручники читати.

Гості витріщили очі і застили, не розуміючи, що їм говорити далі. Потім розвернулися, і тихо вийшли з чужої квартири.

А Михайло з Тетяною знову кинулися обніматися…

Автор – Aнісімов.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page