fbpx

Завдяки цьому рецепту мої діти більше не просять магазинних ласощів. Домашній твікс за цим рецептом завжди вдається

Інгредієнти:

● Борошно пшеничне в / с – 1 стакан
● Масло вершкове – 80 г
● Цукровий пісок – 2 стіл. ложки
● Яйця курячі – 2 шт.
● Сметана (будь-якої жирності) – 2 стіл. ложки
● Сіль – 0.2 чайн. ложки     Джерело

Читайте також: Ванільний пляцок для ласунчиків. Мої всі просто в захваті від нього. Таким рецептом не можливо не поділитись

для карамелі:

● Сгущеноє молоко – 1 банка (380 г)
● Масло вершкове – 15 г

для глазурі:

1. Шоколад молочний без добавок – 200 г

Приготування:

Крок 1 : Готуємо інгредієнти.

Від курячих яєць нам потрібні тільки жовтки , тому потрібно їх вилучити . Але перед цим промийте яйця мильним розчином , щоб позбутися від шкідливих бактерій , що скупчилися на шкаралупі. Потім акуратно розбиваємо яйце ножем і зливаємо білок в одну чашку , а жовток – в іншу.

Борошно для приготування домашнього твикс потрібно використовувати свіжу і просіяне , тому беремо в руки сито і ретельно просіваємо крізь нього склянку борошна.

Крок 2 : Готуємо солодке рубане пісочне тісто.

Отже, ми маємо , жменьку просіяного борошна в глибокій мисці. Додаємо до неї трохи солі і цукру.

А на чисту обробну дошку викладаємо шматочок замороженого вершкового масла і безжально починаємо рубати його гострим ножем на маленькі шматочки.

Потім до шматочках масла додаємо борошно з приправами і продовжуємо роботу ножем. У нас повинна вийти велика крихта з тіста. Додаємо до неї два яєчні жовтки і перемішуємо як слід тісто. Додаємо 2 ложки сметани , і знову перемішуємо !

Перевіряємо тісто – воно має бути густим , розсипчастим , неоднорідним і добре лепіться .

Крок 3 : Охолоджуємо і випікаємо готове пісочне тісто.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером , а поверх неї рівномірно викладаємо і розподіляємо тісто , утрамбовуємо його плотненько , і прибираємо форму в холодильник. Тісто (а точніше масло в ньому) повинно замерзнути за півгодини.

Після цього ставимо духовку розігріватися до 180 градусів , і відправляємо в неї форму з тестом. Випікаємо тісто до світло- золотистого кольору протягом 15-20 хвилин. Дістаємо наш пісочний бісквіт з форми й даємо йому час охолонути , а поки приготуємо карамель.

Крок 4 : Готуємо карамель для домашнього твiкс .

За допомогою консервного ножа або ” відкривачки” відкриваємо банку зі згущеним молоком і виливаємо її в каструлю з товстими стінками. Додаємо шматочок вершкового масла , і відправляємо каструлю на плиту. Також нам буде потрібно кулінарна лопатка , якою Ви постійно будете помішувати Варя карамель 20-30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і придбає світлий карамельний колір , можна знімати каструлю з вогню.

Швидко і акуратно наносимо карамель на поверхню пісочного коржа , тому що вона швидко остигає і починає густіти . Розподіляємо карамель рівномірно і переходимо до приготування глазурі.

Крок 5 : Готуємо глазур для домашнього твiкс .

Можна сполоснути каструлю , в якій ми щойно варили карамель , оскільки шоколад розтоплювати потрібно або в товстостінній посуді , або на водяній бані.

Розламуємо плитку шоколаду по шматочках і викладаємо їх у суху і чисту каструлю. Знову беремо кулінарну лопатку і помішує поступово плавиться шоколад 1-3 хвилини . У порівнянні з часом, витраченим на варіння карамелі , постарайтеся протриматися ці 3 хвилини , не відволікаючись , щоб шоколад не пригоріла , а готову страву не було зіпсовано через це.

Коли шоколад повністю розтане , поливаємо їм корж , потім разравниваем поверхню глазурі , і прибираємо плитку твикс в холодильник для застигання на 3-5 годин.

Крок 6 : Подаємо готовий домашній твікс .

Коли твикс застиг , можна дістати його з холодильника , нарізати невеликими паличками і подавати до столу разом з чаєм , кавою або будь-яким іншим напоєм.Смачного.

You cannot copy content of this page