fbpx

Завтра вона прокинеться о сьомій або краще пів на сьому, бо треба надолужити за всі ці дні. Найперше застелить ліжко аби показати собі, що вона не жартує, показати своїй «я», що Доросла тут головує. З застеленого ліжка починається її керування своїми вчинками

Завтра вона почне день зовсім по-іншому. Так, по-іншому. Завтра почне жити так, як треба, так, щоб насолоджуватися кожною миттю, цінувати кожну хвилинку і ставати кращою.

Завтра вона прокинеться о сьомій або краще пів на сьому, бо треба надолужити за всі ці дні. Найперше застелить ліжко аби показати собі, що вона не жартує, показати своїй «я», що Доросла тут головує. З застеленого ліжка починається її керування своїми вчинками. Її нинішні вчинки є підґрунтям для її завтра.

Потім заварить чаю, не кави, як завжди, а запашного чаю, який має пробудити в ній тепло, розлити по тілу і пролитися на зовнішній світ. Тут дві проблеми, у неї є звичайний пакетований, а треба такого, як в рекламі, бо не буде того ефекту. Хіба включити уяву.

Потім контрастний душ і сніданок. Було б добре ще зробити зарядку, але не все одразу. Вона й так вже спітніла від планування дня, а думки про фізичні навантаження тільки ламають всю впевненість.

Отож, далі сніданок. Сніданок треба з’їсти самому, обід розділити з друзями, а вечерю віддати ворогу. Сніданок має бути здоровий і корисний. Зараз у неї тільки декілька пачок макаронів і магазинні соуси. Нічого, десь точно завалялася пачка вівсянки з тих часів, коли вона «худла з понеділка».

Упс! Ще треба влити в себе пів літри води. Пити до чаю чи чай рахується? Це надто складно, тому вип’є пів літра чаю.

Головне, вилізти з цієї піжами. Вона вже як друга шкіра. Тільки ввечері розуміє, що не треба вдягати піжаму, бо вона в ній. Яка у неї чудова піжама – м’якенька, рожева з зірочками. І тапці такі ж пухнасті і теплі. Так і жила б в них, хоч вона й живе…

Далі треба брати долю в свої руки, почати все з початку, перегорнути сторінку і перестати відкладати справи в довгий ящик.

Вона складе Список. Список чи графік чи план. Точно – План порятунку себе. Напише, чого бажає від цього життя. Напише, що має зробити, щоб все налагодилося. Напише, що їй треба для щастя. Візуалізує свої потреби і вони стануть реальнішими. Тоді все стане дуже легко. Вона робила посили в Космос, але, видно, не чітко формулювала бажання. Забажала бути щасливою і що? Сидить он місяць в рожевій піжамі і все. Звичайно, в піжамі дуже зручно, тепло, затишно, спокійно. Але ж це не вечірня сукня в розкішному ресторані в очікуванні кохання всього життя.

Вона має вийти з цього кола комфорту! І почати бути щасливою. Ну, вона й в піжамі була щаслива, але вона була щаслива не правильно. А треба бути щасливою правильно. В дорогій вечірній сукні, в модному ресторані і в очікуванні кохання всього її життя.

Для цього їй треба найперше, схуднути для розкішного вечірнього плаття. Ось і все. Тут ніяк. Аж в піт кинуло, а потіти вона не любить.

Далі треба стати справжньою панянкою, бо Пігмаліони на її шляху не зустрічалися, а вона ще й не дуже любить вчитися, духовно зростати чи як це називається.

Надія струсонула головою і прогнала від себе дурнуваті думки. Як вона це зробить, якщо від одних лиш думок їй недобре. Чи дуже треба їй те плаття, якщо її піжама їй так до лиця і для цього не треба ніякого списку чи духовного зростання. А кохання. Та й без нього їй дуже добре. Тим більше чи воно існує? Адже кінороби так його розхвалили, що в нього не так легко повірити. Думаєш чи таке можливе і чи годитися на якесь маленьке коханнячко аби з меншими емоційними затратами? Але без великого кохання життя прожите даремно, то треба аби на всю голову.

– Перечитаю Подерв’янського. Завтра.

Автор: Ксеня Ропота.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page