fbpx

Життя саме налагодиться, якщо ви почнете використовувати ці три правила «бездіяльності»

Чи бувало так, що ви прокидалися вранці з думкою про те, що ви втратили контроль над своїм життям? І навіть не можете сказати, що добре, а що – погане. У кожного з нас є такі дні, і повірте, це абсолютно нормально.

Ви прийняли рішення змінити ситуацію, а це вже півшляху. Справа залишилася невелика: зрозуміти, як це зробити.

Ми всі мужньо боремося зі своїми cпокусами. Щодня і кожен по-своєму. Ваші зусилля, великі і маленькі, заслуговують похвали і оплесків.

Суть східної філософії полягає в тому, що таємниця контролю над вашим життям – це не діяльність. Звичайно, це твердження ніяк не співвідноситься з ключовими концепціями західної цивілізації, як-от «важка робота завжди повинна бути винагороджена» і вічна гонитва за успіхом. Але «бездіяльність» – це «стовп» філософії даосів. Називається це У-шлях або У-вей або «дія через бездіяльність».
Так звана «бездіяльність» – саме те, що дає потужний поштовх до дії.

Вона складається з трьох етапів: Довіртеся, Цінуйте і Просто живіть.

Довіртеся

Пам’ятайте, що би не відбувалося у вашому житті, це відбувається з якоїсь причини. Тому довіртеся ситуації та прийміть її.

Якщо щось не виправдовує ваших надій, можливо, вам цього зовсім і не потрібно було.

Не дозволяйте труднощам зламати вас, ні в якому разі не опускайте рук. Навчіться приймати те, що ви не здатні змінити, як невідворотність. Спокійно.

Ваш розум всіляко заважатиме, але ви не повинні впадати в зневіру через це. І тим більше – піддаватися спокусі й опустити руки.

Довіртеся своїй інтуїції, а Всесвіт зробить все інше.

Довіритися теперішньому – це найкраще, що ви можете зробити, коли розгублені або переживаєте важкі часи.

Що б не трапилося – на вашому обличчі повинна бути посмішка. Життя прекрасне, не забувайте.

Цінуйте те, що маєте

Помічайте і будьте вдячні долі за найменші подарунки: чисте небо над головою, запах озону після дощу, щебет птахів або автобус, що вчасно прибув.

Дякуйте за все, що маєте і ви незабаром зауважите, що перестали скаржитися на життя, на те, що у вас чогось або когось немає.

Просто змініть кут, під яким дивитеся на життя. Приймайте його, як величезний подарунок, а не місце, де ви постійно повинні боротися з перешкодами.

Спочатку вам буде непросто. Але, повірте, це та дорога, якою варто йти.

Цінуйте тих людей, яких любите. Говоріть їм про свою любов, даруйте тепло. Життя може обірватися в будь-який момент і ви собі ніколи не пробачите, що не встигли сказати щось. Нагадуйте їм щодня, що цінуєте те, що вони у вас є. Говоріть, як сильно любите. І найголовніше – навчіться прощати. Навіть якщо не можете забути.

Просто живіть

Cogito ergo sum – «Я мислю, значить я існую». Так сказав Рене Декарт. Тому думайте. Обмірковуйте своє життя. Аналізуйте своє минуле і намагайтеся уявити краще майбутнє.

Ви тільки уявіть скільки трансформацій атомів сталося у Всесвіті, щоб ви з’явилися і сформувалися! Та тільки це повинно викликати здивування, захоплення і щастя.

Це перший крок, який ви повинні зробити.

Уявляйте своє майбутнє, але обережно – не захоплюйтеся мареннями і фантазіями. Не все може і повинно відбуватися, як ви намалювали собі в голові. Зрештою, життя – це не гра в доміно.

Прийміть всім серцем і будьте вдячні за теперішній момент. Ваша інтуїція, яка є таким самим незбагненним явищем, як існування Бога, буде вашим провідником в житті. Дуже скоро ви станете помічати, що навколо – все нові можливості та шанси.

Життя – це не обов’язково «серіал з купою неприємностей і проблем». Як написав Руді Франциско:

«Неважливо, наполовину порожня твоя склянка або наполовину повна. Головне – у тебе є вода».
Випийте її і перестаньте скаржитися на життя.

Читайте також: Два правила, які до невпізнання змінять ваше особисте життя

М’язи з’являються від багатогодинних тренувань з гантелями, які створені для цього. Тому, якщо відчуваєте, що ваша ноша – занадто важка, станьте прямо, підборіддя вгору. Це така вправа.

Коли світ руйнується навколо вас, подивіться на уламки, а потім побудуйте з них щось нове. Все завжди можна почати спочатку.

Пам’ятайте, ви досі тут. Серце людини б’ється приблизно чотири тисячі разів на годину.

Кожне биття серця, кожне биття пульсу буквально кричать: «Ви досі живі!»

Ви досі живі. Дійте, виходячи з цього.

За матеріалами.

02/28/2019

You cannot copy content of this page