fbpx

Зі старих полотенець можна безкоштовно зробити 5 корисних речей, які вам би довелося купити

Часто наші рушники виходять з ладу. Причиною тому можуть бути плями, які не відпираються, рушник може почати обсипатися, на ньому можуть з’явитися дірочки і т. д. У таких випадках рушник потрібно було б викинути, але ж шкода.

Не сумуйте – ми приготували для вас кілька цікавих способів, які дозволять повторно використовувати будь-який зіпсований або просто застарілий рушник.

За матеріалами – На Волне.

Був рушник – стала ганчірка

Як би грубо це не звучало, але це найпоширеніший і простий спосіб подарувати друге життя безнадійно зіпсованому рушнику. Коли на ньому є великі дірки чи вкрай неестетичні плями, використовувати повторно його можна тільки як ганчірку. При цьому ви можете порізати рушник на дрібні клаптики і пристосувати кожен з них під свої потреби. Наприклад, у вас буде серветка для витирання пилу з меблів, інша – для кухонного столу і т.д. Також можна використовувати рушник для миття підлоги. Його махрова текстура відмінно впорається з цією роботою.

Шиємо слюнявчики

Якщо у вас підростає маленька дитина, напевно, ви частенько витрачаєтеся на слюнявчики, які малюк нещадно бруднить їжею. Зі старого ж рушники ви з легкістю зможете змайструвати з десяток таких! Просто виріжте потрібну форму, обробіть краї і пришити до грудної частини дві мотузки. Якщо шиття вам не чуже і ви любите креативити, можете також приробити нашивку до такого слинявчика, щоб малюкові було веселіше його бруднити.

Обгортаємо прасувальну дошку

Дуже часто чохол, яким огорнута наша прасувальна дошка приходить в непридатність, в той час як основна конструкція в порядку. Викидати таку дошку, звичайно ж, ніхто не буде, а ось відновити її можна і навіть потрібно. Тільки для успішної реконструкції вам також буде потрібне стара простирадло або підодіяльник, так як з одного рушника зшити новий чохол не вийде:

  1. Отже, знімаємо всі старі шари тканини і ущільнювача з дошки і викидаємо їх.
  2. На дерев’яну або пластикову основу (у кожної дошки вона своя) за допомогою клейового пістолета або супер-клею приклеюємо рушник. Попередньо його потрібно вирізати точно за формою самої дошки. Якщо рушник у вас занадто тонкий, складіть його в два шари.
  3. Після цього робимо чохол з простирадла. Його параметри повинні істотно перевищувати розміри дошки – додаємо по 10-15 сантиметрів з кожного боку.
  4. По самому краю отриманого шаблону складаємо тканину так, щоб в неї помістилася гумка і прокладаємо шов.
  5. Вставляємо гумку і просто надягаємо чохол на дошку.
  6. Тепер ви зможете його знімати, прати і надягати знову.

Порятунок від протягів

Якщо зими у вас суворі, а в будинку є кімнати, у яких особливо холодно, то старі рушники будуть неймовірно доречними. Вам потрібно просто скласти їх у багато разів і покласти під двері – якраз в те місце, звідки дме. Так як холодне повітря важче теплого, проходить воно тільки через нижні щілини. Таким чином ви істотно утеплите сусіднє приміщення, і при цьому не витратите ні копійки на дорогі матеріали.

Лікувaння для сyглобів

Читайте також: 6 крутих способів почистити праску ззовні та зсередини. Це покращить якість прасування в рази!

Якщо ви часто стикаєтеся з бoлем у сyглобах або в конкретний момент часу ваш лікоть або коліно пошкоджені, ви можете зробити захисну накладку для хвоpого місця зі старого рушника. Виміряйте потрібну вам ширину і зшийте такий собі циліндр з тканини, складеної в 5-7 шарів.

За допомогою такого пристосування ви зможете не тільки убезпечити свої суглоби від зовнішнього фізичного впливу, але і прогріти їх, накласти компрес або утеплити після того, як ви змастили їх маззю. Крім того, у них вам буде них завжди дуже тепло і затишно, навіть в найхолоднішу пору.

You cannot copy content of this page