fbpx

Знайома навчила мене смажити смачні біляші з тоненькою скоринкою, як на ринку

Багато людей вважають біляші, які реалізовують на ринках, нехай і не корисною, але все ж дуже смачною їжею. Готується така випічка в кафе і ларьках за особливою методикою, яка дещо відрізняється від тієї, що ми застосовуємо в домашніх умовах. Ринкові біляші зазвичай бувають дуже м’якими, пишними і при цьому мають смачну хрустку скоринку.

Приготувати таку страву по “вуличній” технології можна при бажанні, звичайно ж, і в домашніх умовах. В цьому випадку біляші вийдуть не тільки смачними, а й не такими шкідливими для здоров’я, як на ринку.

Які знадобляться інгредієнти?

Смажаться ринкові біляші в домашніх умовах з тих же продуктів, що і звичайні.

Для тіста, наприклад, можна використовувати такі інгредієнти:

  • теплої води – 0.5 ст.;
  • сіль за смаком;
  • цукру – 2 ч. л .;
  • дріжджі сухі – 1 пакетик;
  • борошна – 1.5 ст.

Для начинки:

  • фаршу – 0.5 кг;
  • цибуля – 1 шт .;
  • перець, сіль – за смаком.

Як замісити тісто?

Щоб приготувати тісто для ринкових біляшів, теплу воду вилийте в миску. Розчиніть у воді сіль і цукор. Додайте дріжджі і все ретельно перемішайте. Просійте в миску борошно. Її кількість при необхідності можна збільшувати до 2 склянок. Важливо, щоб готове тісто мало консистенцію трохи густішу, ніж на оладки.

У будь-якому випадку тісто для ринкових біляшів замішується дещо рідше, ніж для звичайних домашніх. Замішене тісто поставте прямо в мисці в тепле місце підніматися на 1-1.5 години. В кінцевому підсумку маса повинна збільшитися в об’ємі в 2 рази. Після того як тісто підніметься, обімніть його ложкою і залиште підніматися вдруге ще приблизно на 30 хв. Після цього можна приступати до смаження біляшів.

Як приготувати начинку?

Щоб приготувати начинку для ринкових біляшів, цибулину почистіть, сполосніть і поріжте на дуже дрібні кубики або потріть на тертці. Можна також перемолоти овоч в блендері. Фарш покладіть в миску. Додайте до нього цибулю, посоліть, поперчіть і все добре перемішайте. Щоб начинка була більш соковитою, можна підлити до неї трохи охолодженої кип’яченої води. Готовий фарш перемішайте до однорідного стану. Якщо для начинки ви використовуєте курячий фарш, за бажанням можна додати в нього трохи перекрученого сала. Це також додасть готовим ринковим біляшам соковитості.

Як ліпити біляші?

Для ліплення власне самих біляшів приготуйте велику дошку або, наприклад, деко з духовки. Змастіть поверхню дошки або дека невеликою кількістю рослинної олії. Трохи протріть олією також і свої долоні. Відірвіть від тіста невеликий шматочок. Помістіть його на деко і акуратно розімніть руками в коржик. Коржик у вас повинен вийти трохи тоншим, ніж для звичайних біляшів. Зробіть ще кілька таких коржів. На центр кожного коржика покладіть ложкою начинку. Зліпити беляш звичайним чином (без отвору). За тією ж методикою сформуйте і інші біляші. При бажанні можна робити таку випічку і не круглою, а довгастою у вигляді пиріжків.

Читайте також: Деруни по-особливому. Смакували сьогодні з чоловіком дерунами за цим рецептом. Ну дуууууууууже смачно!

Як смажити?

Смажити ринкові біляші в домашніх умовах, як і в вуличних кафе, звичайно ж, потрібно у великій кількості фритюру. У сковороду налийте олії до рівня мінімум 1.5-2 см. Гарненько розжарити фритюр. Обсмажуйте наліплені біляші з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні. Попередньо потримайте випічку на деку протягом приблизно 15 хв. В цьому випадку біляші вийдуть більш пишними. При бажанні олії в сковороду можна налити і побільше, таким чином, щоб випічка буквально плавала в ній. В цьому випадку у біляшів по краях гарантовано не залишиться білої області і вони вийдуть ще більш схожими на вуличні.

Фритюр з сковороди можна буде використовувати ще кілька разів до тих пір, поки він не потемніє.

За матеріалами.

Фото ілюстративне – www.syl.ru.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page