fbpx

Знайшла собі чоловіка? От і живіть! Онука завжди нагодуємо, напоїмо, треба буде – купимо йому одяг, а далі ви справлятесь самі. Думайте, чим грубку топити будете, бо як дров не буде – онука заберемо до себе

Згадалася історія, яка розпочалася 10—12 років тому.

Жили собі дві подруги, назвемо їх Ліля та Неля, які не могли поділити чоловіка, назвемо його Олександр.

Симпатичні молоді жінки, кожна з яких виховувала дитину, закохалися в одного чоловіка. Олександр не міг вибрати між ними. І та гарна, і ця гарна.

Ліля повідомила, що скоро стане матір’ю чим неймовірно втішила майбутнього батька і вибір упав на неї.

Олександр з радістю влаштувався у домі батьків цивільної дружини. Не життя, а казка! Нагодують, напоять, спати покладуть. Бурчать, звичайно, що не працює, грошей у дім не приносить, але терплять — дочка сказала, що любить свого обранця більше за життя і у них скоро народиться дитинка.

Народився синочок. Виплати від держави на нього призначили. Жити б та радіти, але теща знову незадоволена, вічно бурчить, починає лаятись. Мовляв, вона їх утримує, каже, що дитячої допомоги для двох дітей і двох дорослих недостатньо. Скаржиться, що через них загрузла в боргах. Завзято хоче змусити Олександра влаштуватися на роботу.

Синочок – це радість! Але він має властивість плакати, не спати ночами, забирає надто багато часу у мами. Занудьгував наш Сашко і почав час від часу, за старою звичкою, заходити в гості до Нелі. Кохання все ще не згасло, а вона й рада — то пиріжків спече, то млинців приготує.

Так тишком-нишком Олександр перебрався жити до Нелі. Тут були одні плюси – молода жінка, разом із синочком, жила окремо від батьків. Ніхто не вчив, як жити. Але був у цьому один істотний мінус.

Батьки Нелі сказали:

— Знайшла собі чоловіка? От і живіть! Онука завжди нагодуємо, напоїмо, треба буде – купимо йому одяг, а далі ви справлятесь самі. Думайте, чим грубку топити будете, бо як дров не буде – онука заберемо до себе, а ви – як хочете, так і живіть!

Неля працювала прибиральницею за копійчану зарплатню. За світло за воду заплатить, продуктів трохи купить і гроші закінчилися. За дитячий садок, куди онук ходить, платять бабуся з дідусем.

Олександр почав вмовляти жінку народити другу дитину. мовляв, підуть виплати від держави та й батьки почнуть ставитися до нього інакше.

Неля, знаючи своїх батьків, відповіла:

— Дізнавшись про другу дитину, вони легко доведуть, що утримання онука лежить на їхніх плечах і зроблять усе можливе, щоб його забрати. Другу дитину вони не визнають доти, доки ми з тобою житимемо разом.

Мамі Неля зізналася:

— Я знаю, що Сашко не подарунок, що чоловік із нього ніякий, але не можу нічого з собою вдіяти. Як тільки побачила його, відразу розтанула.

Почали ходити чутки, що приїхав і веде прийом якийсь дід, чи знахар, чи ясновидець, чи шаман. Розповідає всю правду. Грошей не бере. Тільки добрий чай, каву або домашні яйця, м’ясо.

Неля спалахнула ідеєю, позичила гроші, купила гарного чаю і пішла до старого.

Розмовляв дід якось дивно. Спочатку бурмотів, потім кидав якісь незрозумілі фрази про минуле. Фрази спочатку не мали нічого спільного між собою, а потім стали довшими та правдивішими.

Наостанок дід сказав:

— Народиш дитину і все в тебе в житті буде добре. Відмовишся від дитини – зламаєш своє життя. Все піде шкереберть. Будеш жаліти, та вже нічого не можна буде змінити.

Неля приїхала додому розгублена. Ніхто, крім неї, ще не знав, що молода жінка при надії.

Неля розуміла, що якщо народить, то Олександр не буде займатися вихованням дитини, а поки чоловік з нею, вона може не розраховувати на допомогу батьків. Та ще й дід так налякав її своїми словами.

Після дводенних роздумів, Неля прийшла за порадою до мами.

Мудра жінка докладно випитала про візит до діда і допомогла зрозуміти головне.

Дід (якщо він взагалі дід) ніякий не ясновидець і не шаман. Він просто добрий психолог. Першими незрозумілими фразами він промацував ґрунт. Коли зрозумів у якому напрямку треба говорити –його фрази стали довшими та точнішими.

Від мами Неля пішла переконана, що слід забути все, що сказав дід і приймати рішення з холодним серцем, керуючись виключно здоровим глуздом.

Не кажучи ні слова співмешканцеві, Неля відмовилася ставати матір’ю його дитини. Коли він дізнався, розлютився і повернувся до Лілії, яка через рік народила йому дочку.

Неля вирішила, що має розірвати це хибне коло, бо якщо Олександр прийде знову, вона його прийме. Молода жінка поїхала. На новому місці влаштувалася на роботу, зустріла там хорошу людину і вийшла за неї заміж. Вони щасливі у шлюбі та займаються вихованням дітей.

Нічого з того, чим залякував її дід не справдилося.

Загалом їй просто треба було набратися сміливості і зробити перший крок до нового життя.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page