fbpx

– Знаєш, я ніколи не вірила у всяку містику, – каже моя знайома, тридцятирічна Софія. – А останнім часом стала замислюватися. Ну не буває таких збігів! Моя свекруха – висмоктує з нас життєві сили! Не віриш? Так ти просто не знаєш подробиць!

– Знаєш, я ніколи не вірила у всяку містику, – каже моя знайома, тридцятирічна Софія. – А останнім часом стала замислюватися. Ну не буває таких збігів! Моя свекруха – висмоктує з нас життєві сили! Не віриш? Так ти просто не знаєш подробиць!

Свекрусі Софії, Зінаїді Марківні, сімдесят два роки. У неї четверо дорослих дітей, купа онуків. Зінаїда Марківна надзвичайно добродушна, завжди твердить, що діти – це щастя, журиться, що у неї самої “всього-то” четверо, а пройшла молодість шкодує, що тепер їй більше ніколи не випробувати щастя материнства.

Втім, цю проблему з лишком допомогли компенсувати три її старші дочки, швиденько привели на світ купу діточок – у однієї двоє, у другої троє, тільки у третьої один. І всіх онуків буквально виростила Зінаїда Марківна. З перших днів вона практично переселяється в сім’ю, де з’являється  немовля, і допомагає з новонародженим. Носить його на руках, обіймає, переодягає, гуляє, купає, приносить матері тільки годувати, та й то неохоче.

Доньки від допомоги не відмовляються – треба сказати, всі внуки Зінаїди Марківни, як на підбір, слабкі і з купою недуг.

– Якби не мама, не знаю, як би ми і вижили! – навперебій розповідають її доньки. – Спасибі їй! У кого ще така бабуся? Тільки у нас! У будь-який час дня і ночі прибіжить, і в палаті з дитиною була, і в санаторій поїхала.

Жодна з її дочок ні з однією дитиною не сиділа в декреті і року, виходили на роботу, залишивши малюка зі своєю мамою.

У Зінаїди Марківни море сил та енергії, вона легко справляється з дітьми будь-якого віку.

Депресує вона тільки тоді, коли в родині довго немає дітей. От просто безсила людина і все тут. Такий період якраз трапився нещодавно. Молодшому онукові десять років, і дочки більше дітей не планують. Всі з нетерпінням чекали, коли ж дитина з’явиться у молодшого сина з дружиною Софією.

Соня довго не могла могла мати дитинку і ось нарешті син. Вона чи не єдина у родині, хто відверто недолюблює Зінаїду Марківну.  За роки невдач з появою на світ онука, вона просто дістала молодих? Що говорять спеціалісти? Коли будуть внуки? Що ви собі думаєте, час іде?

– Ну їй-то яке діло! – плакала Сонечка на плечі у кращої подружки. – Я розумію, якби перший і єдиний онук від єдиного сина! Але у неї адже вже шестеро онуків! Навіть без нашого!

Софія стала мамою зовсім нещодавно, і від турбот про дитину втомитися ще не встигла.

Але свекруха щосили лізе допомагати. Буквально вихоплює дитину у матері, починає розмови про те, що Соні треба йти працювати, а вона буде з дитиною сама, чого їм удвох сидіти, називає малюка “синочок” і доводить невістку до нестями фразами про те, що дитину, як і інших онуків виглядить сама.

Природно, Соня збунтувалася, і в один прекрасний день буквально виставила Зінаїду Марківну за двері. Та плакала, ридала, дзвонила синові, скаржилася дочкам, але Соня була тверда. До дитини вона вирішила бабусю не пускати.

Тепер свекруха після пережитого лежить у районці, доньки носять їй передачі і з докором передають Соні новини про те, що у мами “душа лине до онука, а не пускають”.

А Соня стоїть на своєму і готова хоч з усім світом зіпсувати відносини, а свекруху впустити у свій дім не збирається.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото – firestock.

You cannot copy content of this page