fbpx

Звичайно, братів розлучати не можна, але хай із сиротинця їх заберуть інші, а не мій син з невісткою

У мене є дорослий син. Сім років тому він одружився. Не можу сказати, що у мене найкраща на світі невістка, але й не найгірший варіант. Вона красива, розумна, господарська. Ось тільки за всі роки шлюбу вона так і не змогла стати матір’ю. Оля зробила, щоб виправити ситуацію, але нічого не давало результату.

Перепробувавши все, мої діти прийшли до єдиного рішення – взяти дитя з сиротинця. Якщо чесно, то я не в захваті від цього, адже це все одно не рідне. Але в той же час, якщо своїх немає, то чому б не дати любов і ласку покинутому малюкові. В якійсь мірі я абсолютно змирилася з цією думкою. Все-таки це краще, ніж відсутність дитячого сміху взагалі. І ось тепер нове здивування.

Кілька місяців тому Олег з Олею активно зайнялися цим питанням та поїхали в один із сиротинців. Вони вирішили, що виберуть візуально – яка сподобається, ту і візьмуть. Так ось там, вони познайомилися з одним хлопчиком. Він дуже сподобався моїм дітям, і навіть схожий трохи на Олега в дитинстві. Поговоривши з керівництвом сиротинця з’ясувалося, що ніяких проблем немає. Але у цього хлопчика є молодший братик, і бажано, щоб їх взяли разом. Мовляв, не хочуть розлучати братів.

Коли Олег з Олею повернулися і розповіли мені про це, я подумала, що вони просто виберуть когось іншого. Але, обдумавши все кілька днів, діти заявили, що заберуть обох. Я не знаю, чому вони так вирішили. Як сім’я, у якої не було ніколи досвіду у вихованні дітей, зможе впоратися з двома хлопцями? Адже це досить складно і відповідально! Я сказала їм свою думку, що краще знайти інший варіант. Але Олег і слухати не захотів. Заявив, що вони хочуть саме цього взяти, і ніякого іншого. Хоча я не розумію, яка різниця їм. Якщо інші діти без проблем, то чому не пошукати ще?

Навіщо зациклюватися саме на цьому малому? Гаразд би, якби це були діти якихось наших родичів. Тоді ми б, звичайно, не розлучали братів. А так, можливо їх візьме інша пара. Та, яка буде готова до цього. Тому що мені здається, що для мого сина і невістки – це буде важко. Хлопчики вже не немовлята, у них свій характер і виховання. І нам доведеться прийняти їх в сім’ю. У таких випадках не буває легко і доведеться багато чого пережити. Ось тільки з двома хлопцями буде в два рази важче. Але мої рідні не розуміють цього і не хочуть слухати нічого. Їм хочеться бачити поряд цих братів.

Допоможіть мені відмовити дітей від цього кроку. Адже я впевнена, що вони роблять велику помилку. Як мені пояснити їм, що два – це багато? Як переконати взяти в сім’ю тільки одного?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page