fbpx

1 мільйон доларів на літак для ЗСУ зібрали юні львівські актори

Їхню виставу в бомбосховищі побачив журналіст американського видання і написав захоплену статтю, що в такий важкий час, діти знаходять розраду в театрі. Це була вистава “Мама по скайпу” про дітей, чиї батьки за кордоном заробляють гроші, а їх виховують бабусі-дідусі.

“Це про моє покоління, коли мої батьки їхали на заробітки в   Польщу, Португалію, куди могли і заробляли гроші, щоб всі заробляли і спокійно жили, але чи від того було щастя тим дітям”, – каже керівник шкільного театру Олег Онещак, який і поставив виставу.

Першу виставу діти поставили в одному з львівських бомбосховищ, де її й поміти американський журналіст, а далі цю статтю прочитав директор Нью-Йоркського театру та запросив акторів до США.

“Написав директор театру Айрондели в Брукліні, написав в месенджер: привіт я такий-то, прочитав статтю, я в захопленні, що театр у час війни є потрібен і актуальний як ніколи, що тим більше це роблять діти, підлітки”, – каже Олег Онещак журналістам Суспільного.

Юні актори раділи, що гратимуть в виставі в США, кожен з власних причин.

“Щоб продовжувалось життя не лише своє, але й інших людей і тоді на серці добре, і це є допомога”, – каже акторка Ганна Онещак, якій спочатку не сподобалася тема вистави .

“Коли ми дізналися, що поїдемо в Америку, тоді ми мали їхати лише на один тиждень, то я була готова на все. От наприклад, я могла пропустити школу, могла важливі справи відкласти на потім”, – каже інша акторка Валерія Хожемпа.

Наймолодший 7-річний Олексій радіє всьому: “Я був у самому кінці, я був малий хлопчик, якому 5 років. Він був без мами, без тата. З бабою жив, потім приїхала мама і він не впізнав її”.

Вистави вже пройшли в Нью-Йорку, Йонкерсі, Філадельфії та Гартфорді і за ці гастролі діти вже зібрали понад 1 мільйон доларів. Актори й далі планують гастролювати аби допомогти ЗСУ.

Фото: колаж.

09/12/2022

You cannot copy content of this page