fbpx

Ліцеїсти в Франківську організували ярмарку, щоб допомогти ЗСУ

На шкільному подвір’ї ліцею №7 гамірно – діти товчуться навколо прилавків, вибираючи смаколики. А їх батьки напекли багато – круасани, печиво з варенням, кекси, тістечка, торти, цукерки. Клас змагається з класом аби закликати якнайбільше покупців.

“Це є дуже важливо — допомагати ЗСУ. Тому що, якби не наші військові, то у нас би не було ось цього синього неба і ми б не змогли з вами ось так говорити, бути тут і продавати солодощі”, — каже Роман Терешкун, учень четвертого класу, який приніс на ярмарок печиво з варенням та круасани.

Клас Романа вторгував на ярмарку найбільше — понад 7 тис. грн.

“Я сьогодні принесла в школу домашні кекси. Продаю ще круасани, тортик, мінікекси, печиво. Я сьогодні багато продала, це піде на підтримку ЗСУ. Багато людей купували, а особливо — дівчата”, — ділиться Дарина Остап’як, учениця четвертого класу.

Діти не лише з батьками випікали, але й малювали малюнки військовим і писали їм листи.

“Наша вчителька давала нам листочки й ми писали листи для захисниць і захисників. Їх вже до них надіслали. Я написала, щоб вони повернулися додому живі та здорові. Щоб їх Бог оберігав”, — розповідає Каміла Озмінська.

Це вже друга ярмарка цього ліцею – минулого тижня ярмаркували старшокласники аж на 30 тисяч гривень.

“Чим можемо, тим допомагаємо. Тому що байдужими не можна бути. Ми не можемо стояти осторонь. І діти мають розуміти, що відбувається в нашій країні. Їм це дуже подобається”, — каже директорка ліцею № 7 Оксана Румак.

Молодші школярі перемогли – 32 500 тис. грн. На цьому не планують зупинятися, бо допомога військовим необхідна регулярно, каже директорка.

Тому на наступний тиждень продаватимуть сувеніри ручної роботи.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page