fbpx

11 чарівних ідей водоспадів і ставочків для дачі, які можна зробити за 1 день своїми руками

Водоспад на дачі – це мрія, яка багатьом здається нездійсненною. Насправді ж, вона здійснюється досить легко. Справжній водоспад в саду своїми руками ти цілком зможеш зробити протягом уїк-енду або навіть одного вихідного дня, пише Мамины Шпаргалки. Все залежить тільки від твого бажання і творчого підходу!

Пропонуємо тобі переглянути 11 чудових варіантів водоспадів і ставочків для дачі, які зовсім не складно зробити своїми руками. Дзюрчання води діє заспокійливо і допомагає повністю розслабитися!

Водоспад на дачі своїми руками

Якщо ти любиш давати старим речам ще один шанс – ці ідеї для тебе! Адже навіть старий чайник може стати чарівним водоспадом, який перетворить будь-який двір в ідеальне місце для відпочинку від суєти.

1.Водні сади – це перше, на що варто звернути увагу, якщо ти задумалась над тим, щоб оновити свою дачну ділянку. Водоспади мають приємний заспокійливий ефектом і, крім створення атмосфери спокою і гармонії, можуть влаштувати освіжаючий простір в саду, допомагаючи пережити особливо спекотні дні літа

2. Садові фонтани можуть бути виготовлені в різних стилях і з різних матеріалів. Найбільш часто на дачній ділянці створюють невеликі декоративні фонтани.

3. Я в захваті від ідеї використання чайників як водостоків. Ну ось чим це не конструктивні елементи водовідвідної системи? Порожні, носаті – любо-дорого подивитися! Просто збери по сусідах і родичах шість-сім старих залізних предметів побуту і підвісь їх один під одним, злегка нахиливши. Ось власне і все – можна сміливо насолоджуватися дзюрчанням води, що переливається з однієї ємності в іншу. Краса!

4. Якщо у тебе є невеликий садок і ти завжди мріяла про ставок, можна зробити його невеликого розміру, причому самими різними способами. Зазвичай мініставки роблять в пластикових або скляних контейнерах, так як вони не так піддаються корозії, як металеві ємності. Наприклад для цього можна використовувати старі посудини. Однак варто переконатися, що в них немає пошкоджень. Якщо вони все-таки є, закрий їх силіконовим герметиком або епоксидною смолою.

5. А можна зробити фонтан для саду навіть зі старого рояля! Звичайно, таку ідею реалізувати під силу не кожному, але результат явно вартує витрачених зусиль.

6. Для того, щоб зробити фонтан побільше, можна використовувати відра, контейнери або дерев’яні бочки.

7. Навіть тачка, що залишилася після будівництва, може виконувати функцію контейнера для ставка.

8. Чудова і при цьому дуже проста у виконанні ідея. Мабуть, візьму на озброєння!

9. Стара, непотрібна ванна, укопана в грунт, пофарбована зсередини і обкладена бутовим каменем створить ефект цілком природної водойми. Її краї бетонуються, бажано з явними спотвореннями форми, що дасть ефектні перепади по глибині. Рослини, підсвічування і фонтанчики можна додати за смаком.

10. Кожен дачник мріє встановити у себе на ділянці декоративну водойма. Адже ставок – це показник дизайнерського мистецтва і майстерності господаря. Не дивлячись на маленьку площу території чи відсутність можливості облаштовувати повномасштабний ставок, сьогодні ця ідея цілком реальна.

11. Замість того, щоб витрачати гроші на дорогі фонтани, чому б не спробувати зробити свій власний?! Неймовірно красивий і незвичайний водоспад вийшов, чи не так?

Читайте також: ЯК ДАТИ ДРУГЕ ДИXАННЯ РАДЯНСЬКИМ МЕБЛЯМ: ФОТО ДO І ПIСЛЯ ВPАЖАЮТЬ

Я впевнена, якщо кожна людина почне оточувати себе речами, які приносять їй задоволення і заспокоєння – наші думки будуть світлішими, а настрій в рази покращиться!

Ну, а особисто для себе я прийняла тверде рішення спорудити на дачі такий незвичайний водоспад, матеріалом якого послужать старі залізні предмети побуту, які скупчилися у мене в сараї. Маю велику надію, що ти теж гідно оціниш ці творчі ідеї.

Поділися порцією прекрасного з друзями, покажи їм цю статтю!

You cannot copy content of this page