fbpx

12 речей, які б я уже хотів знати, коли мені було 30. Але дізнався про них лише в 50

Підприємець, спікер, автор книги «Як повернути наснагу та знову полюбити свою роботу» Скотт Мотц у своїй колонці на Inc поділився порадами про те, як досягти успіху та збудувати кар’єру своєї мрії, пише Тутка.

1. Пам’ятайте, що ваша кар’єра залежить тільки від вас

Коли мені заледве сповнилося 25 років і я влаштувався на роботу у велику компанію, я вважав, що якийсь Великий Розум буде переміщувати мене з посади на посаду, поки не здійсняться мої мрії про кар’єру. А я мало докладав для цього зусиль.

Не потрапляйте в цю пастку. Так, близькі вам можуть допомогти, але ваше майбутнє залежить тільки від вас.

Знайте, чого ви хочете і проявляйте ініціативу.

2. Обирайте самі свій шлях

Лише ви можете вирішити, що саме для вас важливо. Прямуйте до тієї кар’єри і того життя, яких ви бажаєте, а не котрих від вас очікують інші. В такому випадку ви будете задоволені своїм життям, а на старості не доведеться жаліти, що вам не вистачило сміливості піти своєю дорогою.

3. Не шукайте схвалення оточення, будьте вірні собі

Людське схвалення – це зовнішня мотивація. Воно нічого не означає і лише забирає вашу впевненість. Якщо ваш успіх дорівнює такому схваленню – ви ніколи його не досягнете. Робіть так, щоби залишитись вірним собі.

4. Знайте, що ваше визначення успіху зміниться

25 років тому я вважав, що успіх – це якомога швидше та частіше отримувати підвищення. Зараз він є для мене служінням вищому добру. Колись я би навіть не зміг про таке подумати.

5. Заряджайте інших енергією, а не забирайте її

Успіх притягують ті люди, котрі заряджають енергією та оптимізмом. Він не приходить до песимістів, пліткарів та людей із негативним настроєм.

6. Пам’ятайте, що характер проявляється під час труднощів

Якщо справи йдуть на лад – людей легко прихилити до себе. А як ви себе проявите у критичній ситуації Пам’ятайте – всі будуть пам’ятати, як ви себе поводили. Використовуйте такі миті, щоби продемонструвати себе з найкращого боку.

Не зривайтесь на колегах, не перекладайте провину за свої помилки на них. Це зіпсує ваші стосунки.

7. Якщо просуваєтесь ви – просувайте інших

По кар’єрній драбині добре підніматися, але не забувайте допомагати іншим при цьому. Нову посаду використовуйте не тільки для себе – покращуйте життя інших. Успіх повертається сторицею, якщо ви допомагаєте людям розвиватися в їхній сфері.

8. Єдина особа, з ким варто себе порівнювати – це вчорашній «ви»

Ви не досягнете успіху, якщо будете завжди себе порівнювати з іншими – так ви лише зробите себе нещасним. Старайтесь бути кращим, ніж ви були вчора. Для цього на першому місці хай будуть навчання та розвиток. Найбільш нещасливі етапи моєї кар’єри – це ті періоди, коли я не навчався і не розвивався.

9. Найбільший ризик в кар’єрі – взагалі не ризикувати

Перша жінка-адмірал американського флоту Грейс Хоппер якось сказала: «Корабель знаходиться в безпеці в порту, але кораблі не для цього будують».

Успіх дуже часто залежить від готовності ризикувати, робити висновки та рухатися вперед.

10. Знайте, чим можна замінити наполегливу працю

Безупинною наполегливою працею! По-іншому ти не доб’єшся успіху. Додайте до цього трохи наполегливості, загартуйте у вогні життєвих складнощів та отримайте силу духа.

11. Нехай політикою займаються політики

Робіть якнайкраще свою роботу, використовуйте всі свої таланти, а політикою хай займаються відповідні люди. Так, іноді вона допомагає деяким людям стати успішними. Але за це доведеться платити. Подумайте, чи вам це справді потрібно.

Читайте також: Якщо у вас поганий почерк – це означає, що ваш мoзок працює швидше, ніж руки

12. Постарайтесь залишити слід

З свою кар’єру я досягнув успіху на багатьох посадах, тому що я завжди думав про те, який слід залишиться після мене, як я вплину на інших. Обов’язково поставте собі ці запитання, коли опинитесь на новій посаді.

You cannot copy content of this page