fbpx

19 речей, які потрібно встигнути зробити до 40 років. Цього не напишуть в жодній книзі!

Третій і четвертий десятки у вашому житті – це найважливіші роки. Ви вирішуєте, ким стати на професійному рівні, визначаєтесь з тим, у що ви вірите, і заявляєте про себе як про повноправну дорослу людину, пише Мир Красоты. Але нехай ці роки не пройдуть дарма – встигніть зробити 20 важливих речей перш, ніж вам стукне 40!

Ось, що було б непогано зробити до 40-річчя

Вибрати незнайому країну і з’їздити туди

Не чекайте 40, виберіть хоча б одну країну, в якій вам завжди хотілося побувати, і здійсніть цю поїздку. Складіть план економії, щоб назбирати грошей, подайте раніше заяву на відпустку, і вперед!

Прочитати Біблію повністю

Прочитати всю Біблію – завдання не з простих, але з додатками, в яких є план читання, вона стане цілком здійсненною. Хоч ви і напевно встигли прочитати майже всю Біблію уривками і частинами, коли почнете читати підряд, по одній книзі, ви по-новому побачите історію Благої Вісті.

Сходити на «живий» концерт улюбленої групи

Одного разу вам захочеться розповісти своїм дітям, друзям чи рідним про те, як ви в негоду їхали всю ніч на концерт U2 на стадіоні, або вихопили останній квиток на Суфьяна Стівенса, коли він був проїздом у вашому містечку і дав один єдиний концерт в місцевому клубі, або слухали Сигур Роус в амфітеатрі під відкритим зоряним небом. Квитки можуть бути дорогим задоволенням, але «живий» концерт завжди того варто.

Пробігти марафон

Не важливо, в який ви зараз фiзичній формі, є дуже багато варіантів, де вам належить проявити витримку і характер. 5-ти кілометровий крос або марафон, але вам доведеться попoтіти пару місяців, щоб зуміти дійти до фінішу. Ви завжди будете з радістю згадувати ту працю, яку ви вклали в цей захід. А ще бігати дуже корисно!

Подивитися всі фільми в рейтингу TOP 100

Ще в 1998 році Американський Інститут Кінематографії провів Опитування 1500 найталановитіших і впливових особистостей в кінематографі, попросивши їх допомогти зібрати колекцію ста кращих американських фільмів за всю історію кіно в цій країні. Список (відредагований в 2007) складається з картин, деякі з яких ви вже напевно бачили (такі, як “Форрест Гамп”, “Роккі”, “Зоряні війни” і “Щелепи”), але, якщо копнути глибше в історію, то навряд чи бачили багато з тих (такі як “Вікно у двір”, “Диліжанс” і “На західному фронті без змін”), які показують еволюцію кінематографу і американської поп-культури, так що перегляд буде справжнім екскурсом в минуле і збагатить ваш кругозір.

Почати вивчати нову мову

Якщо вже вибрали країну, так чому б не постаратися вивчити пару фраз, щоб хоч щось там розуміти, або блиснути знаннями, підтримавши розмову з місцевими жителями?

Написати листа 5 людям, які сильно на вас вплинули

Не допустіть помилки, так і не не розповівши в своєму листі, як саме вони на вас вплинули. Навіть якщо це будуть зовсім короткі листи, все-таки згадайте про п’ять таких людей, які допомогли вам розвиватися в потрібному напрямку, і скажіть їм, як багато для вас значила їх підтримка і поради.

Витратити на когось велику суму

Перед тим, як ви станете сорокарічною людиною, треба пізнати, як це – віддати комусь купу грошей. Можливо, ви захочете скинутися з друзями на машину для матері-одиначки. Може, купите квитки для когось, хто відправляється в місіонерську поїздку. А може, накупите хороші подарунки для кількох дітей на Різдво, які б вони ніколи не отримали, якби не ви.

Поставте перед собою мету зібрати грошей на що-небудь дуже цінне для хоча б одну людину.

Примиритися з «ворогами»

На підході до 40-ти вже соромно тримати на когось образу. Примиріться з тими, хто до сих пір викликає у вас негaтивні почуття. У вас немає виправдання тому, щоб не прощати кого-небудь, особливо, будучи дорослою свідомою людиною.

Спробувати отримати роботу мрії

Не варто озиратися назад з думкою, «якби та якби». Навіть якщо вам здається, що у вас недостатньо навичок для роботи вашої мрії, зробіть все, що від вас залежить, щоб прийти на співбесіду. Може, і не вийде нічого, але, по крайній мірі, ви будете точно знати, що зробили все можливе.

Виступити на сцені

Прочитайте проповідь. Придумайте і виступіть зі своїм комедійним номером. Підготуйте лекцію. Знайдіть можливість побувати на сцені з сольним номером перед справжньою аудиторією, щоб справити на неї враження за допомогою мікрофона і своїх думок. Публічні виступи – це не тільки стpaх, але і адpeналін!

Сходити в похід до 1000 км від рідного міста

Є щось філософське в подорожах і дорогах, коли ви мандруєте просторами батьківщини. У подорожах головне не пункт призначення, а сам шлях.

Скласти розповідь

У кожної людини є, що розповісти. Знайдіть час для написання хоча б одного захоплюючої розповіді. Вам навіть не обов’язково виставляти її на загальний огляд, але це хороша вправа в самоаналізі, яким корисно зайнятися хоч раз в житті кожному з нас.

Побувати у волонтерській поїздці

Так, багато вже разів критикували «короткочасні місіонерські поїздки» через те, що вони пропонують короткочасне задоволення довгострокових потреб. Але, якщо підійти до цієї справи серйозно, і опинитися в потрібному місці в потрібний час, то цей досвід може перевернути все ваше життя.

Просто пам’ятайте, що мета поїздки – не тільки в тому, щоб навчити інших тому, що знаєте ви, а й в тому, щоб дати можливість людям розповісти про своє життя, і побачити, через що вони проходять щодня.

Навчитися грати на музичному інструменті

Дістаньте запилену на антресолі гітару або гармошку, або купіть барабанну установку, про яку ви завжди мріяли в дитинстві. Хто знає? Може, у вас прихований талант, який так і рвeться назовні?

Знайти наставника або самому ним стати

Ніколи не пізно навчитися чомусь у старшого покоління. Або навчити молодше.

Вивчити якусь молитву

Запам’ятавши ці порівняно невеликі уривки тексту, у вас завжди буде в арсеналі два головних принципи – як молитися (Отче Наш) та принципи життя (заповіді-блaженства).

Сміливо поглянути страху в очі

Будь то виступи на публіці, водобoязнь, стрaх бути відкинутим або пaніка в літаку, вам потрібно перестати ховатися від своїх стрaхів, і просто сміливо глянути їм в очі. Запишіться на уроки з плавання, сходіть в клуб екcтрeмалів або навіть поговоріть з психологом. Будь-які кроки в бік подолання своїх стрaхів в цей період вашого життя можуть зробити вам велику послугу в подальшому, коли вони нарешті перестануть керувати вами.

Стати спонсором дитини

Існує цілий ряд організацій (World Vision, Compassion International, ChildFund International), які дадуть вам координати дітей, яких ви можете спонсорувати, що обійдеться вам менш, ніж в щомісячну абонентську плату за стільниковий. Підтримайте одну дитину протягом цілого року – і її листи стануть дорожче за все на світі для вас.

You cannot copy content of this page