fbpx

7 фраз, які допоможуть вам відпустити те, що бoлить, і жити далі

Відпускати дуже складно. Не важливо, про що йде мова. Це може бути почуття провини або злості. Це може бути якась втрата або наша колишня любов. Змінюватися завжди складно, пише Банка Варенья.

Ми щосили намагаємося вчепитися за те, до чого звикли. Нам доводиться прикладати іноді просто неймовірні зусилля, щоб відпустити. Але навчившись це робити, ви зможете викинути з голови думки про минуле і почнете брати все, що пропонує вам життя в сьогоденні.

Вам потрібно знайти емоційну свободу. Тільки так ви перестанете жити тим, що вже не має ніякого значення, завдаючи собі величезного бoлю.

Скажу знову – для того, щоб навчитися відпускати, потрібні чималі зусилля. Повірте, воно того варто. Всі ваші старання окупляться з лишком.

Головне, що вам необхідно зробити для того, щоб досягти успіху в цій справі…

Знайдіть той внутрішній спокій, який вже закладений в вас.

Давньогрецький філософ Епіктет говорив: «Людей мучать не ті речі, які з ними відбуваються, а уявлення про них. Коли ви стpaждаєте і стурбовані, не шукайте причину в оточуючих. У всьому винне ваше власне сприйняття». Точніше і не скажеш!

Американський психолог Альберт Елліс провів десятки досліджень, присвячених цьому питанню. Результати його роботи доводять, що реакція людей на ті чи інші події в їхньому житті визначається виключно тим, як вони сприймають те, що відбувається. Справжня природа в розрахунок не береться.

Глибоко всередині вас існує особистість, яка знаходиться в спокої. Усвідомте це. Ваше внутрішній стан спокою не залежить від того, що відбувається з вами в реальному житті. Ви знайдете внутрішній спокій тоді, коли заспокоїте его.

Ви бажаєте того, щоб ваше справжнє було іншим? Це егоїстичне бажання. Подібні бажання призводять до того, що ви ходите по замкнутому колу.

Спокій можна знайти в будь-якому місці і в будь-який час. Ваш розум заспокоїться в той момент, коли ви це усвідомите і примиритесь з думками, що крутяться у вашій голові.

Розумію. Це простіше сказати, ніж зробити. Саме тому я вирішив розповісти вам про сім позитивних установок…

Поради, які допоможуть відпустити те, що потрібно відпустити

Знати і робити – це дві різні речі. Одна справа розуміти, що вам потрібно відпустити щось. Зовсім інша – зробити це. Іноді нам в цьому потрібна допомога.

Я часто користуюся певними установками. Кожен раз, коли ловлю себе на тому, що знову подумки повертаюся до минулого, я читаю вголос 7 позитивних установок і роблю кілька глибоких вдихів.

Отже, ось ці установки.

1. Відпустити ситуацію часто означає просто змінити своє бачення. Погляньте на ситуацію під іншим кутом. Погляньте на неї свіжим поглядом і будьте максимально відкриті всьому, що приходить в голову. По правді кажучи, обставини не можуть перешкодити вам здійснювати прогрес – крихітний усвідомлений крок за раз.

2. Для того, щоб відпустити, не потрібно бути хоробрим. Не потрібно забувати про минуле. Варто бути досить сильним і мудрим для того, щоб прийняти даність такою, якою вона є.

Суть не в тому, щоб забути минуле. Ви можете пам’ятати про нього, але не боятися його. Ви можете скинути з себе кайдани і зробити крок вперед, думаючи виключно про сьогодення і пам’ятаючи той урок, який ви вивчили.

3. Один із найщасливіших моментів життя настане тоді, коли ви наберетеся сміливості і відпустите все те, що ви не в силах змінити. Як тільки ви перестанете думати про те, як все «має» бути, у вас з’явиться можливість визначати те, як все буде з цього моменту.

Перестаньте думати про те, яким має бути ваша життя в даний момент. Ви відчуєте щастя тоді, коли почнете радіти життю такому, яке воно є сьогодні, попутно намагаючись зробити його ще кращим.

4. Ви відпустили якусь ситуацію або людину? Це зовсім не означає, що вам більше немає справи до них. Ви просто усвідомили, що єдине, над чим ви маєте владу – це ваша наступна дія в сьогоденні. Ви не зможете всі хмари розігнати руками. Не варто навіть намагатися цього робити. Ви можете лише заспокоїтися і зібратися з силами. Злива скоро сама закінчиться.

5. Відпустити – значить навчитися бути вдячними за все хороше і погане. Це означає бути вдячними за досвід, який допоміг вам вирости. Відпустити – це значить прийняти те, що у вас колись було і є зараз, але звернути увагу на можливості, які чекають вас попереду.

Вам потрібно знайти в собі сили і не противитися змінам. Довіряйте своїй інтуїції, вчіться новому по ходу справи. Усвідомте, що в будь-якій ситуації є щось хороше. Продовжуйте йти вперед.

6. Для того, щоб рухатися вперед, вам не обов’язково чітко знати, що і як робити. Просто намагайтеся щось робити так добре, як тільки можете. Згодом ви навчитеся того, чого не вміли.

Удосконалюйтеся поступово, але кожен день. Так ви будете поступово змінювати своє життя. Спочатку вам буде важко, але з часом стане легше. І вам вже не потрібно буде так само сильно старатися, як на самому початку.

7. Здійснюючи один невеликий крок за іншим, ви стаєте сильнішими. Зрештою, ви усвідомлюєте, що закладена в вас здатність контролювати власні думки – це ваш найпотужніший захист проти cтресу, переживань і страху невдачі. Пам’ятайте про це.

Читайте також: 25 наймудріших цитат Конфуція, які зроблять вас сильнішими

Якщо ви будете шукати причини, чому вам варто здатися і відступити, ви легко знайдете. Не витрачайте час і сили, натомість шукайте причини для того, щоб радіти справжньому і просто продовжуйте жити.

Думки наостанок…

Навчитеся ви відпускати чи ні, в більшій мірі залежить від того, чи зможете ви знову знайти віру в себе. Вірити в себе – значить бути готовими жити в невизначеності, поступово прокладати собі дорогу і довіряти своїй інтуїції. Дозвольте вашій інтуїції бути світлом, яке буде висвітлювати ваш шлях у темряві.

Вам потрібно твердо стояти на своїх двох ногах і відкинути милиці, за які ви чіплялися до сих пір. Ви достатньо сильні!

Отже… Як щодо того, щоб вже сьогодні повірити в себе і в те, що у вас є все, що вам потрібно? Як щодо того, щоб вже сьогодні повірити в те, що ви достатньо сильні, улюблені, мудрі й добрі для того, щоб рухатися вперед? Як щодо того, щоб сьогодні на заході сонця повірити в те, що за цей день ви зробили достатньо? Як щодо того, щоб продовжити вірити у все це і завтра?

Зробіть вибір. Прийміть рішення, яке потрібно прийняти.

Відпустіть все, що потрібно відпустити. Зробіть вибір на користь себе.

You cannot copy content of this page