fbpx

А чому я повинна у когось щось запитувати. Мій дім. мої правила. Якщо комусь щось не подобається, двері покажу. А от вона заміж виходила і все прекрасно знала, які питання до мене?

З невісткою нещодавно вкотре спільної мови так і не знайшли. Не подобається їй, що в мене онука гостює, а син із нею спілкується. Заявила, що я спеціально так роблю, щоби сина з колишньої звести.

Нашій Лялечці, бачите, неприємно, що в неї перед очима постійно дитина чоловіка від першого шлюбу. А мені не надто приємно, що син ще раз оженився, і що тепер? Не уявляю, як син примудрився проміняти спокійну, вдумливу, господиню Машу на Лялю, яка окрім власної зовнішності ні чим не цікавиться.

Так що якщо вони розлучаться, ні хвилини плакати не стану. Але й робити щось таке, щоб прискорити їхнє розлучення, я теж не буду. Там і без мене все розвалиться.

Мій син зараз одружений уже вдруге. Перший шлюб був із Машою. Дуже гарна дівчина, я на неї ніяк натішитися не могла. І розумна, і ввічлива, і спокійна, в будинку завжди чистенько, затишно, син завжди був доглянутий, нагодований. Зі мною невістка його не ділила, ніколи палиці в колеса нашому спілкуванню не вставляла.

Є внучка, зараз їй сім років. у перший клас цього року пішла. Характером вона вдалася в невістку, теж спокійна розважлива для свого віку. Рік тому син із Машою розлучився, бо в нього прокинувся інтерес до іншої жінки, до тієї самої Лялі, на якій він зараз одружений.

Маша розлучення дала без сцен, з дитиною бачитися не забороняла ні мені, ні синові. Та й зі мною вона зберегла нормальні стосунки. А от мені їхнє розлучення далося важко, не хотіла я, щоб така сім’я розпадалася, робила винним сина. А коли він мене зі своєю Лялею познайомив, я взагалі в синові розчарувалася.

Вона повна протилежність колишньої невістки. Спочатку говорить чи робить, а потім уже думає. Саме з її подачі син перестав спілкуватися із власною дитиною. Їй, бачте, неприємно, що син ніяк минуле життя не відпустить.

А з якої радості він має її відпускати? Він із дружиною розлучився, а не з дитиною, тому логічно, що він із нею має спілкуватися. Але тільки не для Лялі. Вона щиро впевнена, що син має почати з чистого аркуша, щоб нічого йому не нагадувало про минуле життя. За її логікою, цілком достатньо того, що син платить колишній алімент.

Я ж як спілкувалася з Катею, так і спілкуюся, як запрошувала внучку до себе, так і запрошую. Вихідні вона у мене проводить стабільно.

Ляля ж незадоволена, бо на вихідних і син до мене в гості заходить. Ця традиція з’явилася набагато раніше, ніж вони із Лялею познайомилися, тому не їй це скасовувати. У мене син спілкувався з власною дитиною, і Ляля його дуже переживала, що тут буде не тільки онука, а й її мама. Тож повадилася приходити разом із сином.

Сяде в кутку з незадоволеною обличчям і сидить. От мені цікаво, вона ж знала, що веде чоловіка з сім’ї, що у нього є дитина. Це минуле, з яким треба змиритися, бо воно нікуди не подінеться.

Якщо син під впливом своєї нової дружини перестане спілкуватися зі своєю дитиною, він може забути і про мене. Я ж теж минуле, як не крути.

14,12,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page