fbpx

“Або вона, або твоя родина”, – заявила мама навіть не познайомившись добре з Мариною. Вона завжди мала суворий характер, але роки заробітків її змінили до невпізнання

Батько пішов від нас, коли братові було 11, а мені 6 років. Мама відтоді крутилась, мов білка у колесі, але усе одно не витягувала. Довелось їй їхати на заробітки.

Ми з братом залишились на піклуванні у сусідки, але по факту – жили самі у нашій квартирі. Мені тоді п’ятнадцять було. Брат у мене найкращий. Ніколи клопоту через нього не було. Між нами не було непорозумінь – все робили вдвох. Він і навчався добре і на тренування бігав вчасно.

Коли брат навчався в університеті, познайомився зі своєю майбутньою дружиною. Потім він познайомив маму, яка приїхала на кілька днів зі своєю Маринкою. Дівчина мамі не сподобалася від слова зовсім.

Мама завжди мала суворий характер, але роки заробітків її змінили до невпізнання:

— Або вона, або твоя сім’я – заявила мама при Маринці, – Обереш її, про мене сестру і те, що в тебе є родина, забудь.

Брат зібрав речі і того ж дня переїхав до Маринки на орендовану квартиру. Мама через кілька днів поїхала знову за кордон, де зовсім скоро вийшла заміж.

Відтоді минуло десять років. Я заміжня, маю діток. Мама теж подарувала своєму чоловіку сина, брат з Маринкою виховують трьох бешкетників. І все б здавалось добре, але мама з братом так і не спілкуються. Більше того, мама про нього і чути не бажає.

А нещодавно мама надумала квартиру нашу у Черкасах продати і гроші між нами поділити. Так, як я з чоловіком проживаю у Львові, то квартиру у якій виросла ми здаємо.

Отже, мама хоче отримані кошти розділити між нами двома. Про брата і мови немає.

Я не можу прийняти цей подарунок та спокійно спати після такого. Так, ця сума мені потрібна, аби погасити залишок кредиту за квартиру у якій ми проживаємо, але ж у мене є брат. І поділити свою частку на двох з братом у мене не вийде, адже якщо дізнається мама, то я втрачу з нею спілкування.

Але й братові нічого не сказати я не можу. У нас з ним найкращі у світі відносини і я не можу його втратити.

Як же бути?

Галина К.

15,10,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page