fbpx

«Аляска наш» – росіянам мало території

Не минуло й тижня, як Володін на засіданні Державної думи сказав «подумати про те, що Росії теж є що повертати» стосовно США та Аляски, мовляв Росії “завжди є чим відповісти”, як патріотичні росіяни кинулися до роботи.

Так на на вулицях Красноярська з’явилися пропагандистські білборди з натяком на “повернення” американського штату до складу Росії.

На це звернули увагу мешканці Красноярська й почали ділитися відповідними фото в соцмережах. Напис на плакатах каже: “Аляска наша”.

Російські ЗМІ пишуть, що банери замовив і розмістив на вулицях Красноярський завод причепів ALASKA. Офіційна влада Красноярська від білбордів відхрестилася.

Начальник управління пресслужби губернатора Красноярського краю Сергій Зибльов заявив, що влада не причетна до цього інциденту.

“Вперше чуємо про це. Цю інформацію ми дізналися від вас”, – відповів чиновник на запитання про білборди “Аляска наша”.

В результаті представник заводу ALASKA підтвердив журналістам, що плакати – це ідея їхнього генерального директора.

“Основна ідея – патріотизм та імпортозаміщення, тому що наші причепи виготовляються на 100% із вітчизняних запчастин”, – заявив росіянин.

Довідка. Імператор Олександр II продав Аляску (1 млн 519 тис. квадратних кілометрів) Америці 30 березня 1867 за 7,2 млн доларів золотом, тобто по 4,74 долара за 1 квадратний кілометр. Остаточно Аляску було передано США 18 жовтня 1867 року.

Фото: обозрєватель.

07/16/2022

You cannot copy content of this page