fbpx

Пуанти скінчилися – а все санкції

Як виявляється, росія дуже багато речей не виробляє і в тому числі взуття для балету.

На сполох забив генеральний директор державного академічного Великого театру росії Володимир Урін, мовляв, час купувати взуття за кордоном, а це неможливо зробити через санкції.

Про це він повідомив на розширеній нараді в Державній Думі рф з питань імпортозаміщення в культурі: за його словами, Великий театр не може імпортозамістити пуанти, бо в росії не налагоджено виробництво якісного взуття для балету, а “організувати імпортозаміщення за один рік” не можна.

Коли ж він направив запит в Мінпромторг росії аби їм дозволили купити взуття в Європі, то відповідь прийшла через 3 місяці, – відмова.

“Зараз ми занурені в процедуру за кожною позицією. Ми відправляємо ці заяви до Мінпромторгу, і в результаті процес затягується на тривалий час. Приміром, відправили прохання дати нам дозвіл придбати партію відомого балетного взуття, оскільки в Росії немає якісного балетного взуття, ми його не виготовляємо.

Через три місяці після направлення запиту ми отримали відмову. Ми не можемо придбати необхідне театру взуття, балерини залишилися без взуття”, – цитує портал Уріна.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page