fbpx

Авіакомпанія Wizz Air відновлює рейси до Росії, незважаючи на продовження військової агресії Росії проти України, — СNN

Минає шостий місяць російського вторгнення в Україну, Росія залишається ізольованою від міжнародної спільноти. Міжнародні бренди все ще бойкотують країну, а авіакомпанії та країни вводять заборони на польоти та санкції.

Але одна авіакомпанія вирішила відкрити маршрут назад до Росії у відповідь на, за її словами, попит пасажирів.

Авіакомпанія Wizz Air Abu Dhabi оголосила про відновлення польотів з Абу-Дабі до Москви, а квитки вже продаються з 3 жовтня.

Заснована в грудні 2019 року, компанія є дочірньою компанією в ОАЕ Wizz Air, однією з найшвидше зростаючих бюджетних авіакомпаній Європи, яка базується в Угорщині. Wizz Air володіє 49% акцій, більшість з яких 51% належить державній ADQ. Wizz має ще одну дочірню компанію, Wizz Air UK, яка спочатку була створена для пом’якшення проблем, пов’язаних з Brexit.

Представник Wizz Air сказав у заяві:

“Wizz Air Abu Dhabi є національним перевізником ОАЕ, який працює відповідно до національних правил і політики ОАЕ. Авіакомпанія відновлює свою роботу в Москві, щоб задовольнити попит на подорожі для пасажирів, які бажають літати в Росію та з Росії зі столиці ОАЕ. Усі ОАЕ національні авіакомпанії зараз здійснюють прямі рейси до Росії».

У заяві також додано: “Wizz Air Hungary та Wizz Air UK наразі не виконують рейсів до Росії”. Польоти до Росії з Великої Британії та ЄС наразі заборонені.

Таке рішення авіакомпанії вже засудив міністр транспорту Латвії Таліс Лінкайтс.

“У той час, як українці страждають, а європейці розплачуються за невиправдану війну, європейський холдинг Wizz Air знайшов спосіб отримати прибуток, відновивши польоти до Росії. Сподіваюся, клієнти візьмуть до уваги цей хід”, – написав він у Twitter.

Фото: ілюстративне.

08/11/2022

You cannot copy content of this page