fbpx

Австрійський Червоний Хрест передав Україні десять автомобілів швидкої допомоги

Церемонія передачі відбулась у п’ятницю, 3 червня, у Відні біля будівлі федеральної канцелярії за участю глави австрійського уряду, посла України та очільника австрійського Червоного Хреста, повідомив власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні – 100-ий день війни. 100 днів страждань для людей, які живуть в Україні. 100 днів жaхів війни. Але водночас – також 100 днів солідарності з Україною та її народом. І Австрія тут також відіграє свою роль як друг України. Ми хочемо не лише робити заяви про солідарність, а й надавати практичну допомогу у межах наших можливостей, передусім гуманітарну допомогу”, – заявив канцлер Карл Негаммер.

Він нагадав, що раніше Австрія повідомила про намір прийняти на лікування 100 тяжкопоранених жінок і дітей з України. Також Україні були передані пожежні автомобілі, тепер – автомобілі швидкої допомоги від австрійського Червоного Хреста. Надалі машини будуть розподілені відповідно до потреб вже українським Червоним Хрестом. “Це початок допомоги, але не кінець”, – запевнив Негаммер.

Геральд Шепфер, очільник австрійського Червоного Хреста, зазначив, що 10 автомобілів, які передаються Україні, є “лише частиною допомоги”. За його словами, пізніше до України буде поставлено ще 12 автомобілів.

Посол України в Австрії Василь Химинець подякував уряду та народу Австрії за солідарність і готовність допомагати нашій країні, пише Укрінформ.

Фото: Укрінформ.

06/06/2022

You cannot copy content of this page