fbpx

Батько не міг пробачити дочку за те, що захотіла бути черницею, але побачив знак

Після того як не стало його коханої дружини, Ярослав виховував свою дочку Надю самостійно. Він часто став повторювати, що Бога не існує, інакше він не залишився б один. Але одного разу Надія зробила дуже несподівану заяву: вона сказала, що хоче піти в монастир. Спочатку батько був категорично проти, але згодом ситуація змінилася докорінно.

Коли батько, повернувшись з роботи, побачив, що дочка читає Біблію, він був дуже цим незадоволений, а Надя відчувала себе винуватою. Адже батько не раз говорив їй про те, що Бога немає, інакше він не забрав у нього кохану дружину, яка пішла з життя у розквіті років, залишивши його з маленькою дитиною. Проте дівчина вже прийняла рішення стати черницею. Але як сказати про це батькові, вона не уявляла.

Ярослав, хоч і дуже любив Надійку, був людиною твердою і не терпів, коли з ним сперечаються. Він вважав, що оскільки дочка ще дуже молода, вона у всьому повинна виконувати його вказівки.

Надія втратила маму в ранньому віці: тоді дитині було всього два роки. З тих пір вони і жили вдвох з батьком, який не вірив в Бога. Надія ж, навпаки, була схильна до релігії, вона навіть хотіла зректися мирського життя після того, як одного разу таємно від Ярослава побувала в монастирі, поспілкувавшись з сестрами-монахинями. Старша з них запитала дівчину, чи знають домашні про її вибір і чи не будуть вони заперечувати проти нього.

Надія зізналася, що мати її пoмeрлa, а батько після цього став завзятим атеїстом. Монахиня порадила їй відверто поговорити з батьком, розкритися перед ним, пояснити, що чернече життя вона вибирає не від безвиході, а за велінням серця.

І ось дівчина нарешті вирішила розповісти батькові про свої наміри. Вона сильно переживала, і голос її тремтів. Коли вона зізналася, що хоче стати черницею, чоловік не повірив своїм вухам. “Що? Я живу і працюю заради тебе, у нас велика квартира, машина, дача, а моя дочка хоче податися в монашки!” – обурився Ярослав.

Але дочка стала пояснювати йому, що її вибір є серйозним, і відступати від нього вона не має наміру. Батько не міг зрозуміти, чому розумна, красива молода дівчина добровільно йде на зречення від усього світу, від любові і майбутніх дітей і хоче стати “ніким”. Надя відповіла, що “ніким” вона не буде. Адже монастир – це не в’язниця. Сестри працюють в лікарнях, допомагають дитячим будинкам, показують хороший приклад оточуючим. І дівчина сподівається, що так само буде корисна іншим людям.

При цьому вона сказала батькові, що продовжує любити і цінувати його і дуже вдячна за все, що він дав їй. Але жити без Бога вона не може. Тому просить благословення на чернецтво. На це Ярослав відповів категоричною відмовою і протягом декількох днів, взагалі, не хотів розмовляти з дочкою.

Вони обидвоє сильно переживали цю відчуженість, адже вони були рідними, які люблять одне одного. І тоді Ярослав відправився на клaдoвищe, щоб подумки попросити поради у Наталії, своєї покійної дружини. “Мало того, що ти мене кинула, а тепер і Надія хоче зробити це. Була б ти поруч, такого ніколи б не сталося. Значить, я виховав її неправильно !. Ні, такої долі для неї я не хотів!” – журився чоловік.

Раптом він побачив, як з гілок зростаючої неподалік сосни на нaдгрoбну плиту спустилася голубка. Вона довго сиділа на місці і дивилася на Ярослава. Чоловік вирішив, що це дружина подає йому знак. А після цього Наталя стала приходити до нього в снах. Вона просила зрозуміти дочку і не сердитися на неї. Все це перевернуло свідомість чоловіка, і він знову повірив у Бога, відпустивши дочку в монастир.

У житті Ярослава незабаром також відбулися зміни. Він одружився на молодій жінці, яка ощасливила його і народила йому сина.

Читайте також: Я дізналася, що у Юри все-таки є сторінки в соціальних мережах, тільки зареєстрований він там під чужим ім’ям. І в друзях суцільні жінки.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page