fbpx

Берлін відмовився надати Україні більше зброї

Міністерство оборони ФРН відхилило пропозицію депутатів бундестагу від правлячої коаліції поставити Україні більше зброї і, якщо буде потрібно, погодитись на ослаблення бундесверу. Через загрозу, що походить від Росії за президента Володимира Путіна, Німеччина не може піти на подібні ризики.

Про це у понеділок, 22 серпня, заявив офіційний представник військового відомства, пише Dеutsche Wеlle.

“Справді, ми маємо бути готові до того, що Путін скористається будь-якою слабкістю і навіть тимчасовим проломом в оборонній готовності НАТО”, – наводить його слова агентство AFP. Він нагадав, що Німеччина має надавати своїм партнерам по альянсу “підтримку в рамках зобов’язань”, як це передбачено статтею 5 Договору про НАТО. “Під час холодної війни ми, ймовірно, не зрозуміли б, якби наші союзники скоротили колективну оборону через ситуацію на різних театрах воєнних дій – а такі у світі були”, – додав представник військового відомства.

У спільній статті для видання Dеr Spiеgel, оприлюдненій у неділю, 21 серпня, експерти в галузі оборони соціал-демократ Крістіан Клінк, представник партії “Союз 90/”зелені” Зара Нанні та вільний демократ Александер Мюллер розкритикували нинішню позицію Берліна, яка полягає в тому, що підтримка потенціалу бундесверу для захисту Німеччини та НАТО має пріоритет над наданням допомоги Україні.

Автори статті вказали, що досі уряд пояснював порівняно невеликі обсяги військової допомоги Україні дефіцитом військової техніки у німецькій армії. “Це не що інше як сконструйований конфлікт цілей, оскільки безпеку та стабільність Європи наразі захищають в Україні”, – зазначили вони.

Фото: pixabay.

08/23/2022

You cannot copy content of this page