fbpx

Британія порушила повітряний простір росії, та підняла літаки

Російське Міноборони заявило, що виявило “невідому повітряну ціль” над Баренцевим морем, яка рухалася в бік державного кордону. Цю інформацію вони опублікували в своєму Телеграмі зі звинуваченням Британії в порушенні свого повітряного простору.

“Черговими силами ППО над акваторією Баренцевого моря виявлено невідому повітряну ціль, яка прямувала у бік російського державного кордону. Для припинення порушення державного кордону зі складу чергових по ППО сил було піднято винищувач МіГ-31бм, який ідентифікував його як літак радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби RC-135 ВПС Великої Британії”, — зазначається в повідомленні Міноборони росії.

За даними МО РФ інцидент стався в районі мису Святий Ніс над акваторією Баренцевого моря.

“Діями екіпажу літака МіГ-31 літак-розвідник Британії був витіснений за межі території РФ”, — додали в міністерстві.

Британська сторона офіційно не прокоментувала ситуацію, це за неї зробило видання UK Defence Journal, мовляв, так, літали і будуть літати.

“Літак із бортовим номером ZZ664 та номером RRR7255 вилетів сьогодні вранці з Великобританії та попрямував на північ. Літак був дозаправлений над Північним морем літаком KC-135 ВПС США із Королівських ВПС Мілденхолл, після чого пролетів над Норвегією, а потім спустився на Кольський півострів, неподалік Мурманська”, — йдеться у дописі.

Автори публікації зауважують, що це — нормальна практика.

“Насправді ці польоти — цілком рутинні. Велика Британія вже давно збирає розвіддані про російські війська задовго до вторгнення в Україну, і слід зазначити, що ці польоти призначені для того, щоб бути видимими, щоб громадськість та Росія знали, що вони відбуваються”, — наголошується в повідомленні з наголосом на те, що літак перебував у міжнародному повітряному просторі.

Фото: суспільне.

08/16/2022

You cannot copy content of this page