fbpx

Буде складна зима. Є відчуття, що взимку фронт зупиниться. З об’єктивних та суб’єктивних причин. В такому темпі довго воювати неможливо

Уривок з інтерв’ю бійця 93 бригади і судді Верховного Суду Івана Міщенка “Українській правді”:

«Більше всього на фронті вражають люди.

Буває, дивишся на людину і не очікуєш від неї аж нічого такого, але вона виявляється героєм. А якийсь чоловік, такий із себе весь тактикульний (людина, яка любить одягатися у тактичну, військову уніформу навіть у мирному житті – ред.), десь ховається, коли виникає перша серйозна ситуація.

Є таке відчуття, знаєте, що 93-я бригада – це стіна. Вона стоїть. І ворог точно не пройде. Люди тягнуть війну кожний день попри втому, умови та часом відсутність можливості помитися.

Не думаю, що є щось, що може цю стіну зламати. Люди будуть стояти, скільки зможуть. Питання в тому, наскільки в Києві прийматимуть може й непопулярні, але правильні рішення, та допомагатимуть. Так, є проблеми, пов’язані зі вступом до ЄС, щось ще, але пріоритет зараз – війна. Все це надовго.

Буде складна зима. Є відчуття, що взимку фронт зупиниться. З об’єктивних та суб’єктивних причин. В такому темпі довго воювати неможливо.

Фронт зупиниться, але будуть ще втрати. І наша економіка не дуже все це витягує. Тому треба усвідомлювати, що на всіх чекають ще складніші часи. Треба всім до них бути готовими, кожному на своєму місці.

Коли кажуть, що саме до зими потрібна якась гучна перемога, мені здається, що такі розмови існують у якійсь іншій паралелі. В тилу кажуть одне, на війні відбувається щось інше.

Ти можеш скільки завгодно віддавати накази: “Вперед! В атаку!”. Але у нас не радянська армія. Ми не женемо вперед, до останнього бійця. У нас немає такого: “До такого-то числа треба щось звільнити”.

У нас, на відміну від окупантів(змінено – ред.) в пріоритеті і солдати, і цивільні. Всі намагаються якомога більше скоротити втрати. Це не просто слова. Це дійсно так. Ми ворога потрохи піджимаємо. Тут трошки підійшли, тут ще. Політали, пошукали техніку, спалили. Ще підійшли трошки. Така ситуація на більшості напрямків, крім Донецька та Луганська. Там інша історія з точки зору тактики.

Роcіяни на багатьох точках насправді вже перейшли в оборону, намагаються, типу, стримувати наше просування.

Прогнози, які дають експерти, мені не цікаві. Вони банальні. Буде так, як буде. Ми можемо бути в Севастополі, а може початися друга хвиля наступу з Білорусі. Але ж ми нікуди не підемо.

Вони пишуть на бордах в Херсонській області: “Роcія тут навсєгда”. Як це “навсєгда”? Ця дуже довга ділянка фронту нікуди не дінеться. “Навсєгда” не вийде (посміхається).

Довідково: Суддя Верховного Суду Іван Міщенко з початком повномасштабної російсько-української війни змінив суддівську мантію на камуфляж та пішов захищати Україну від ворога у лавах 93 бригади Холодний Яр.

Спершу у теробороні Києва, нині Міщенко – командир підрозділу 93 бригади “Холодний Яр. Має позивний Дредд.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

08/13/2022

You cannot copy content of this page