fbpx

Чоловік прийшов через 3 години після того, як дружина отримала від нього СМС, мовчки дістав сумку, склав речі і пішов

Таїсія місця собі не знаходила, а доросла дочка її заспокоювала:

— Матусю, ну чого ж ти так побиваєшся, на цьому життя не зупиняється. Звичайно, я теж не очікувала, що батько нас проміняє, але ми переживемо, ми з тобою сильні, — впевнено переконувала матір Марійка.

Таїсії було прикро, що після двадцяти років їхнього сімейного життя, Денис замість того, щоб сказати прямо, надіслав їй СМСку, в якій повідомив, що розлюбив дружину, і знайшов собі іншу, значно молодшу за неї.

Чоловік прийшов через 3 години після того, як дружина отримала від нього СМС, мовчки дістав сумку, склав речі і пішов. Мати з донькою дивилися у вікно, як він сідає в машину, кинувши винуватий погляд на їхнє вікно, і їде.

Таїсія була рада, що дочка її підтримує, Марійка навіть запропонувала викинути всі речі батька, і поміняти замок в дверях. Так і зробили, навели лад, дещо викинули, дещо сховали в комору, викликали слюсаря, і він поміняв замок.

Минав час, мати з донькою працювали, навіть завели котика, чоловік терпіти не міг шерсть тварин, тому вони не могли тримали кішку у квартирі, а Марійці завжди хотілося мати кота Барсика. Життя Таїсії та доньки змінилося, вечорами вони дивилися фільми, гуляли, потім у Марії з’явився друг, і вона почала ходити на побачення, а Таїсія все частіше залишалася одна з Барсиком. Подала на розлучення, чоловік виписався з квартири з “концертом”, і лише в обмін на обіцянку не ділити його автівку. А потім, щоб як можна сильніше кольнути дружину, сказав:

— Живи, як хочеш, ти вже далеко немолода, а в мене дружина на чотири роки старша за нашу дочку.

Таїсії було прикро чути, що в її сорок шість років він назвав її старою, хоча сам старший за неї на два роки. Але він молодий, він стрибає, немов коник, а як інакше, у нього ж молода дружина, їй треба відповідати. Таїсії було дуже важко, але вона все пережила, у багатьох буває така ситуація у житті. Подруги не давали нудьгувати, запрошували на заходи, погуляти у парку, і життя налагодилося.

Минув рік чи трохи більше, чоловіка вона не бачила, і намагалася про нього не згадувати. Марійка зібралася заміж. Таїсія вже вважала себе щасливою та вільною жінкою, як раптом повернувся її колишній чоловік Денис, з речами, мабуть, його вигнала молода дружинонька. Він почав із претензій, що Таїсія сама винна, мало приділяла йому уваги, тому він і скочив у гречку. Вона випровадила його з квартири, і зачинила за ним двері зі словами:

— Більше не приходь, все одно не відкрию.

Марійка підтримала матір, і про батька не хотіла нічого й чути. Проте всі раптом почали шкодувати Дениса. Першою зателефонувала його матір:

— Таю, це що таке, чому ти прогнала Дениса? Він усвідомив що вчинив неправильно, переживає, що ти одна, ти маєш радіти, що до тебе повернувся чоловік. Подумаєш, у гречку сягонув, мій син добрий, симпатичний, а ти його пробачити не хочеш. Втратиш свій шанс, він знову знайде іншу, і ти залишишся одна.

Таїсія чемно попросила свекруху, щоб вона з цього приводу більше їй не дзвонила. Навіть деякі подруги почали її вмовляти, прийняти чоловіка назад, схаменутися, але Таїсія не погодилася:

— Більше не пущу в квартиру, навіщо він мені потрібен?

Дочка теж на боці матері, а свекруха дістає дзвінками і твердить своє:

— Ви одне одному не чужі. Тає, ти що готова забути двадцять з лишком років шлюбу, у вас у житті були й хороші моменти. Я на твоєму місці помирилася б і жила далі. Ну кому ж ти потрібна у такому віці?

— А ви будьте на своєму місці, а мене діставати не треба, сказала не пробачу, і крапка, — вже розлючено відповіла Таїсія. — Ви помиляєтесь, що ми не чужі, давно чужі, ми розлучені, він мій колишній чоловік, і таких багато. Навіть одне те, що він не набрався сміливості відверто сказати, що покохав іншу, а надіслав СМС, це вже говорить саме за себе. Це не чоловік, а боягуз, прийшов похапцем зібрав сумку, і втік. Та я його ніколи не пробачу, у мене є гордість і повага до себе. А з приводу мого віку, ви даремно намагаєтесь мене вколоти, є багато нормальних чоловіків, котрі поглядають у мій бік.

Таїсія більше нікого не слухала, і відразу ж присікала всі розмови на цю тему.

Вона почувала себе легко і вільно, краще вже бути одній, ніж поруч із невірним, невідомо, що ще можна від нього очікувати.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page