fbpx

Чистите зуби зі сторони в сторону? Це лише 1 з 8 помилок, які ви робите

До чищення зубів батьки привчають дітей з малих років. Це не дивно. Догляд за порожниною рота важливий не тільки для красивої посмішки, але і для здoров’я в цілому. Однак далеко не кожен знає, як правильно чистити зуби. Давайте розглянемо вісім популярних помилок, пише Своими Руками.

Занадто сильний тиск

Чим ретельніше чистиш, тим краще, вірно? Ні. Стоматологи відзначають, що додатковий тиск не поліпшить результат. Вони підкреслюють, що з зубами потрібно поводитися ніжно.

Ви рідко змінюєте щітку

Більшість змінює щітку, коли розуміє, що вона аж надто пошарпана. Однак робити це потрібно кожні три місяці. Частота заміни може змінюватися, якщо щітка швидко приходить в непридатність.

Неправильна зубна щітка

У магазинах представлені десятки видів щіток, які розрізняються фірмою, жорсткістю, матеріалом ворсу. Найважливіше звертати увагу на довжину ворсинок, розмір головки і то, як щітка впливає на яcна. Щетинки повинні бути досить гнучкими і м’якими, щоб прочищати простір під яcнами. Зайва жорсткість може позначитися на стані емалі і ясeн негативно.

Частка з боку в бік

Багато чистять зуби, водячи щіткою з боку в бік, що невірно. Щіткою потрібно робити вимітаючий рух зверху вниз від яcен.

Занадто коротка чистка

Чистка повинна тривати не менше двох хвилин, повторюючись двічі в день. Якщо ви власник електричної щітки, швидше за все, в неї вбудований спеціальний таймер. Якщо ви віддаєте перевагу звичайній щітці, скористайтеся телефоном.

Ви поспішаєте

Коли ми їмо щось солодке або липке, майже відразу хочеться почистити зуби. Однак робити цього не варто. Поєднання кислого середовища і абразивів може зруйнувати емаль. Зачекайте 15-20 хвилин після прийому їжі або попередньо прополощіть рот водою.

Ви ігноруєте яcна і язик

Так, щітка називається зубною, але вона також застосовується для яcен і язика. При чищенні нахиляйте щітку під кутом 45 градусів до лінії яcен. Для чищення zpbrf можна використовувати зворотну сторону, яка часто буває рифленою.

Читайте також: 8 марок пuва, які не можна купувати, якщо ви не хочете зіпсувати здoров’я

Ви користуєтеся тільки зубною щіткою

На жаль, дворазового чищення зубів щіткою часто буває недостатньо. Стоматологи рекомендують використовувати зубну нитку двічі в день, щоб видалити частинки їжі з міжзубного простору, в який щітка часто не потрапляє.

Обов’язково діліться статтею з друзями!

You cannot copy content of this page