fbpx

Діти принцеси Кейт та принца Вільяма отримали нові королівські титули

Сходження на трон дідуся Чарльза, що нині є королем Чарльзом ΙΙΙ, змінило життя та «звання» трьох дітей Кейт Міддлтон та принца Вільяма.

Під час першого телевізійного звернення на троні новий монарх оголосив, що він дарував почесні титули принца і принцеси Уельських — принцу Вільяму і Кейт Міддлтон відповідно. Дітей королівської пари він при цьому не оголошував, але навіть цієї «перестановки» достатньо, щоб зрозуміти, як це позначиться на титулах молодших престолонаслідників.

Відтепер троє дітей принцеси Кейт та принца Вільяма будуть відомі як принц Джордж Уельський, принцеса Шарлотта Уельська та принц Луї Уельський. А отже, наприклад, що титул покійної Діани («Уельської») «розповсюдився» і на матір, і на доньку. Щоправда, це тимчасово. У майбутньому, як прямі спадкоємці трону, діти отримають свої власні титули. Так було з братами-принцами, яких, як дітей, навали Вільям і Гаррі Уельські.

Кейт і Вільям також стали герцогом і герцогинею Корнуолськими, зберігши при цьому герцогство Кембриджське, що означає, що їхні діти також будуть «з Корнуолла та Кембриджу».

Титул «Уельський» вперше з’явився у 14 столітті на знак «поваги» до подружжя принців Уельських. І так і закріпився у монархії.

Фото: колаж.

09/12/2022

You cannot copy content of this page