fbpx

Діти, які виконують хатню роботу, приречені на успішне майбутнє

У сучасному світі, де діти безперервно розвиваються і дізнаються набагато більше нової інформації, ніж свого часу це робили їхні батьки, існує pизик перенасичення життєвим досвідом в такому малому віці. У роки юності наших бабусь, коли ще не існувало інтернету, а телебачення було не настільки розвинене, виховання дитини знаходилося на більш високому рівні, пише Копилка.

Чи варто навантажувати дитину ще й домашніми справами, якщо вона і так приходить зі школи змучена і втомлена? Багато батьків відчувають себе винними, змушуючи дітей виконувати свої повсякденні обов’язки. Саме тому чашки від чаю залишаються не помитими, ліжка не прибраними, а сміття не винесеним.

Насправді ж експерти у вихованні дітей стверджують, що залучення дитини до виконання домашніх обов’язків робить позитивний вплив на її успіх в майбутньому.

Перспективна дитина

Домашня робота завжди була обов’язком дорослих, незалежно від того, як ті втомилися і чи хочуть вони цього взагалі. Саме тому необхідно пояснити дитині важливість миття посуду і тому подібних буденних речей ще в дитинстві. Адже тоді вона з більшою ймовірністю надбає розуміння і звичку до домашніх справ, коли подорослішає.

Експерти стверджують, що робота по дому життєво важлива для підростаючого члена суспільства. Діти повинні вчитися в ранньому віці спралятися з поставленими завданнями – це підготує їх до поєднання професійного і сімейного життя.

Джулі Літкотт-Хаймс, куратор в Стенфордському університеті і автор книги «Як виховати дорослого» в своєму виступі на TED заявляє: «Дитина, яку змушують працювати по дому (виносити сміття, самостійно прати та інше), усвідомлює необхідність виконання завдання для відчуття себе частиною життя сім’ї», – говорить вона. – «Якщо дитина не миє посуд – значить хтось інший робить це за неї. Таким чином вона звільняється не тільки від роботи, а й від розуміння, що вона повинна бути виконана і що кожен з нас повинен внести свій внесок в сімейний побут.

Також Джулі Літкотт-Хаймс каже, що діти, які займалися домашніми справами, стають кращими працівниками, коли тільки починають кар’єру. І не одна вона це стверджує.

Мартін Россманн, дослідник з Університету Міссісіпі, провела експеримент: вона вивчила дані, зібрані за 25 років, на предмет того, чи можуть домашні справи, які виконувалися дітьми 3-4 років, позитивно вплинути на цих же людей у ​​віці 20 років.

В результаті вона виявила, що діти, які допомагали підмітати подвір’я і доглядати за тваринами, мають більше шансів побудувати успішну кар’єру і відносини. Це також розвинуло у них почуття співпереживання, як у дорослих.

“Правильне виховання”

«Оскільки наше суспільство активно прогресує, від власних дітей ми починаємо вимагати все меншого», – говорить Ніколас Лонг, директор Центру ефективного виховання дітей в арканзаській дитячій лікарні. «Ми відправляємо їх вчитися в інше місто, а там вони не знають, як випрати одяг, приготувати їжу, навіть поміняти лампочку. Причина цього – бажання зробити для наших дітей якомога більше».

Читайте також: “Я – в ім’я дітей. Діти – це моє все!” – сумна казка про нікому не потрібну жepтву

Саме тому ви повинні відкинути почуття провини і розділити домашні обов’язки між усіма членами сім’ї. Дуже скоро ви переконаєтеся в правильності цього вчинку, і ваша дитина скаже вам спасибі.

You cannot copy content of this page