fbpx

Додому Марина повернулася вкрай роздратованою, наче й не відпочивала. Але і тут на неї чекав величезний і дуже неприємний сюрприз.  Квартира була порожня. Не залишилось жодної речі Андрія, навіть зубна щітка і та зникла

Відпустка.

— Як же нудно, — простягла Марина, роздивляючись перехожих. Заслужену обідню перерву жінка воліла проводити в невеликому, але дуже затишному кафе, розташованому в тому ж будинку, що й офіс. – Робота – набридла, чоловік сидить у печінках.

— Роботу можна змінити, — посміхнулася незнайомка, яка сиділа за сусіднім столиком. — Втім, як і чоловіка.

— Ну, якщо про зміну роботи я й сама часто замислювалася, то кидати чоловіка точно не збираюся. Квартира його, автомобіль теж. Та й у шлюбі власності особливо не побільшало. Хіба що дача, але це дрібниці.

— Тоді заведи любов на стороні, — жінки сиділи спинами одна до одної, тож Марина не бачила своєї порадниці. Але голос був точно незнайомий, тому вона продовжила відверту розмову.

— А якщо чоловік дізнається? Він, звичайно, більшу частину часу проводить на роботі, але все ж.

— Скажи, що в тебе втома неймовірна і ти терміново потребуєш відпочинку. Купуєш путівку в якийсь пристойний пансіонат, на місяць, і шукаєш там красеня. Я сама так роблю, ще жодного разу не впіймали.

— Хм, цікава ідейка.

Марина вирішила не відкладати цей план у довгу скриньку. Увечері розіграла цілу виставу, зі сльозами. Андрій дивився на все це з пристойною часткою скептицизму, однак дружину не відраджував. Хоче відпочити – будь ласка, він не заважатиме.

Будь-яку іншу жінку така поведінка люблячого чоловіка змусила б насторожитися. Як? Відпустити дружину так просто та ще й одну? Та чоловік сам купив путівку, щоб Марина не переживала.

Але жінка була така захоплена власними планами, що цього навіть не помітила. Вона побігла збирати речі, причому свідомо вибираючи найсміливіше вбрання. Її відпустка буде незабутньою! А потім можна буде повернутися до звичної рутини. Чи ні?

Будучи дуже привабливою жінкою, Марина легко знайшла собі нового шанувальника. Він був цілком за її смаком: молодий, підтягнутий, блондин із блакитними очима. Можливо прозвучало банально, але куди подітися! (Чоловік, до речі, був повною протилежністю).

Перші два тижні все було просто чудово. Суцільні вечірки та ресторани. Правда, все за її рахунок. Гроші в жінки були, то чому б їх не витратити на добру справу.

А потім. А потім Марині знову стало нудно. Тепер вже й молодий залицяльник не приносив особливої радості. Навпаки, почав дратувати своїми незграбними залицяннями. І просто так не відчеплювався! Довелося жінці достроково закінчувати відпустку.

Додому вона повернулася вкрай роздратованою, наче й не відпочивала. Але і тут на неї чекав величезний і дуже неприємний сюрприз.  Квартира була порожня. Не залишилось жодної речі Андрія, навіть зубна щітка і та зникла. Насупившись, Марина полізла до сумочки за телефоном.

— Андрію? Ти де? Що взагалі відбувається?

— Відбувається розлучення, – з крижаним спокоєм відповів чоловік. — Ти серйозно думала, що твої пригоди залишаться таємницею? Я все знав із самого початку. Ти ще не встигла прийти додому, а мені вже переказали один кумедний діалог. Здогадуєшся, який?

— Звідки? — Розгублено промовила жінка. – Там не було нікого із знайомих! І взагалі я говорила не серйозно! Просто, щоб підтримати розмову!

— Навіть не намагайся, – трохи втомлено видихнув Андрій. — У тебе хоч крапля гордості лишилася? Ти не просто підтримала розмову, а одразу побігла замовляти квитки. До речі, той милий хлопець, з яким ти так весело проводила час – один із моїх співробітників. Значить так, квартиру я, так і бути, залишу тобі. Як і дачу. А на більше ти й не можеш претендувати. А спробуєш звернутися до суду – я заберу у тебе й те, що залишив. Сподіваюся, більше не побачимось.

Андрій кинув слухавку і більше не відповідав на дзвінки.

— Оце так відпочила на свою голову.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page