fbpx

Довго ходила колами навколо телефону. То брала його у руки, то знову клала. Номер тієї жінки закарбувався в пам’яті цифра за цифрою і я вже кілька разів починала їх таки вводити, але скидала нерішуче. Зрештою, таки заплющивши очі набрала. На тому кінці після кількох коротких гудків почувся спокійний, упевнений і дуже приємний голос. Я довго мовчала перш ніж змогла представитись і таки поставити оте хвилююче питання

Довго ходила колами навколо телефону. То брала його у руки, то знову клала. Номер тієї жінки закарбувався в пам’яті цифра за цифрою і я вже кілька разів починала їх таки вводити, але скидала нерішуче. Зрештою, таки заплющивши очі набрала. На тому кінці після кількох коротких гудків почувся спокійний, упевнений і дуже приємний голос. Я довго мовчала перш ніж змогла представитись і таки поставити оте хвилююче питання.

Я із Максимом познайомилась зовсім випадково. Нових відносин не шукала і не бажала, адже лиш після розлучного процесу оговталась, аж тут на тобі – Максим зі своїми залицяннями. Спершу, навіть і не підпускала його близько, не відповідала на дзвінки, але він був настільки галантним, настільки гарно залицявся, що я таки піддалась на його чари.

Рік ми зустрічались, він знайшов спільну мову з моїм сином, я вже була знайома із його мамою і бабусею. Знала і про те, що перший його шлюб був не вдалим і дружина забравши дітей пішла нічого так і не пояснивши. Він не міг про це спокійно говорити, лиш відмахувався, але постійно наголошував, що дітям допомагає і ніколи про них не забував. Коли він запропонував нам жити разом і одружитись я й не знала що відповісти. Все ж то дуже важливий крок і я не була впевнена, що готова знову створити родину.

Того дня він саме щось ремонтував у гаражі, а телефон залишився у квартирі. Його друг набрав і я відповіла сказавши, що Максим передзвонить пізніше. Не мала наміру щось там дивитись, але в очі кинулось, кілька десятків пропущених від одного єдиного номера – дружина. Цифри були дуже вже простими і я сама не усвідомлюючи того запам’ятала їх.

Три дні я ходила колами довкола свого телефону перш ніж усе ж зважилась набрати ту жінку. Після кількох гудків вона таки узяла трубку. Я добре чула, як поруч неї щось говорили діти і вона перед тим як відповісти мені сказала: “Сонечко, давай я поговорю і ми з тобою обов’язково домалюємо. Доню, посидь біля братика будь ласкава, доки я не скінчу розмову”.

Я очікувала чого завгодно але не такого спокійного і проникливого голосу. Трішки розгубилась, але все ж змогла поставити їй питання, яке мені спати котрий місяць не давало: “Можете зараз покласти слухавку і не говорити зі мною, але я теж мама. Справа в тому, що Максим кличе мене заміж. Він з усіх сторін позитивний, але я маю сумніви і великі. У мене сині і перший шлюб дуже невдалий, не хочу спіймати ті ж граблі. Розумію, що це буде дуже дивне питання, але скажіть, чому ви пішли від свого чоловіка?”.

На іншому кінці кілька секунд була дзвінка тиша, аж тут та жінка заговорила: “Нас ніколи не було двоє у стосунках. Його мама одинока і вона жила нашим шлюбом – це найперше. Ну а потім… йому було байдуже на все довкола окрім свого телефону. Я пішла, минув надскладний рік, а він жодного разу за цей час не зателефонував не спитав як я, де я і як діти. Довкола таке робиться, а йому байдуже, за себе я мовчу, але діти. Хоч раз запитати міг би? Кілька днів намагалась до нього додзвонитись, адже у доньки були серйозні негаразди зі здоров’ям. Мені потрібна була його допомога тоді. Я писала йому, скинула фото, а у відповідь тиша. Не повірите, до нас їхати усього пів години маршруткою, але він ніколи навіть не намагався дітей побачити, хоч я не раз просила його навідати їх. Так було усі роки нашого шлюбу. Я жила просто з ним в одній квартирі. Все вирішувала його мама, а Максим лиш у телефоні сидів. Але то наші стосунки, наші помилки і наше життя. Можливо, у вас буде все інакше і саме ви та жінка яка зможе бути поруч нього щасливою”.

Я розгублена. Наскільки слова колишньої дружини Максима далекі від того, що він мені говорив. За його словами усі його доходи ідуть на дітей, але вона сказала що він ні копійки не дав для них. Він каже, що постійно із ними спілкується, а вона говорить, що видзвонити його неможливо, хоча не вона, а саме син хоче поговорити із татом.

Мамі своїй я не можу того розповісти і подруг хороших не маю.

Прошу вашої поради, як мені бути? Виходити за Максима, чи ще поки не поспішати а добре до нього придивитись?

10,04,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page