fbpx

«Другої світової війни не було б, якби СРСР не домовився з Німеччиною» – Пол Массаро, старший радник Конгресу США

Старший радник Конгресу США Пол Массаро заявив про те, що якби Радянський Союз не об’єднав зусиль із нацистською Німеччиною, то Друга б світова війна взагалі не розпочалась, відповідний допис він опублікував у Твіттер.

Пол Массаро наголошує, що СРСР разом з Німеччиною розпочали Другу світову війну і пакт Молотова-Рібентропа теперішню росію не соромить, а навпаки, вона вихваляється цим пактом.

“Друга світова війна закінчилася повною поразкою однієї з геноцидних тоталітарних держав, які її розпочали. Але інша живе й донині. Нерозкаяна і нереформована”, – зазначив Пол Массаро.

Він додав, що думка нібито Радянський Союз “врятував” Європу від нацизму, просто безглузда, бо знову ж повторюється – Другої світової війни не було б, якби СРСР не об’єднав зусиль із нацистською Німеччиною.

Як аргумент в своїх висновках, він додає цитату 33-го президента США Гаррі Трумена, за каденції якого Другу світову виграли союзники. “Немає жодної різниці між тоталітарним російським урядом і урядом Гітлера та урядом Франко в Іспанії. Вони всі схожі. Вони є урядами поліцейських держав”, – цитата Трумена.

Пол Массаро зазначає, що СРСР і нацистська Німеччина були двома сторонами однієї тоталітарної медалі, тільки одна була “переможена і створена заново”.

Нагадаємо, що Пакт Молотова — Ріббентропа (Угода про ненапад між Німеччиною та СРСР) – це міждержавна угода від 23 серпня 1939 року, підписана у Москві міністром МЗС Німеччини Йоахімом фон Ріббентропом та Головою Ради народних комісарів, народним комісаром закордонних справ СРСР В’ячеславом Молотовим у присутності члена Політбюро ЦК ВКП(б), секретаря ЦК ВКП(б), члена Виконавчого комітету Комінтерну Йосипа Сталіна та посла Німеччини Вернера фон Шуленбурга.

Пакт гарантував нейтралітет СРСР у війні Третього Райху проти Польщі та країн Заходу. Як додаток до договору було підписано таємний протокол, де йшлося про розділ радянських та німецьких “сфер впливу” в Північній та Східній Європі, які згодом захопила Німеччина та «звільнив» СРСР.

Фото: твіттер Пол Массаро.

08/28/2022

 

You cannot copy content of this page