fbpx

ФБР зацікавило, як американські комплектуючі опинилися в російській військовій техніці – WP

У Сполучених Штатах досліджують, як американські комплектуючі з’явилися в російському озброєнні, – повідомило WP.

За словами джерел газети, представники Міністерства торгівлі США, які забезпечують контроль за експортом, проводять розслідування разом з ФБР, відвідуючи компанії, щоб запитати про західні чіпи та компоненти, знайдені в російських радіолокаційних системах, дронах, танках, наземному обладнанні та кораблях.

У виданні відзначаєють, що те, що чіп певної компанії потрапив до російського озброєння не означає, що щодо цієї компанії почали розслідування, але в США “розпочали розслідування щодо того, як чіп цієї компанії потрапив у цю систему”.

Один із представників Мінторгівлі сказав про розслідування, що мається на меті “відстежити цей процес аж до американського постачальника”, щоб визначити, “як він (чіп – ред.) потрапив у цю систему озброєння”.

Слідчі з різних країн виявили західну електроніку в російській зброї, яку вона використовує в бойових діях в Україні.

За даними Conflict Armament Research (CAR), багато з цих компонентів були виготовлені до того як Росія анексувала український Крим у 2014 році, але інші були виготовлені в 2020 році, коли мали діяти санкції.

Нагадаємо, що фахівці CAR були залучені Службою безпеки для незалежного аналізу російської техніки. Вони виявили, що майже вся вона містила деталі від компаній із США та Європейського Союзу: мікросхеми, друковані плати, двигуни, антени та інші деталі.

Фото: Гордон.

06/18/2022

You cannot copy content of this page