fbpx

Фінський виробник ліфтів та ескалаторів Kone йде з росії

Компанія заявила, що Kone завершить всі відкриті проекти на росії, а також продовжить виконувати зобов’язання з обслуговування обладнання, яке експлуатується в країні. При цьому фінський виробник підкреслив, що відновлення постачання ліфтів та ескалаторів Kone до росії не планується. “Однак для того, щоб задовольнити попит на електропідйомне обладнання, компанія зможе надалі вивчити можливості для постачання продукції інших виробників”, – йдеться у повідомленні фірми. За словами представників компанії, піти з російського ринку Kone змусила «поточна ситуація».

Фінська Kone так само продасть власне російське підприємство АТ “КОНЕ Ліфтс” локальному менеджменту. Угоду планують закрити до кінця 2022 року, після чого бізнес продовжить працювати під іншим брендом. Вартість угоди не повідомляється.

Після закриття угоди корпорація та бренд Kone залишать російський ринок, компанія в Росії почне функціонувати самостійно під іншою назвою. Її власниками стануть топ-менеджери АТ “КОНЕ Ліфтс”: генеральний директор Олексій Самкович, фінансовий директор Вероніка Меркулова та керівник юридичного департаменту Олена Епп, пише Сноб.

Kone працювала в СРСР та росії з 1935 року. У 2021 році чистий річний обсяг продажів Kone становив 10,5 мільярда євро, але це тільки 1% від голобального продажу Kone.

Компанія суттєво скоротила свою діяльність на росії після її нападу на Україну, зупинивши постачання та укладення нових контрактів.

Фото: Kone.

06/28/2022

You cannot copy content of this page